Звиздић мандатар за састав Савјета министара, Новалић премијер ФБиХ?

Денис Звиздић, члан предсједништва Странке демократске акције и предсједник Кантоналног одбора СДА Сарајево, биће мандатар за састав Савјет министара БиХ, потврђено је порталу Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 16.12.2014 | 08:17
Звиздић мандатар за састав Савјета министара, Новалић премијер ФБиХ?

Звиздић је дугогодишњи члан СДА, а до сада је обављао и низ политичких функција, укључујући позицију премијера Владе Кантона Сарајево, предсједавајућег Скупштине КС, а био је и предсједавајући Заступничког дома Парламента Федерације БиХ.

На Архитектонском факултету у Сарајеву је докторирао 2007. године, гдје и сада ради као доцент.

Звиздићево име ће бити предложено Кадровској комисији ове странке која би требала донијети коначну одлуку.

У СДА тврде да још увијек није било ријечи о расподјели других ресора у Савјету министара, односно да нису донесене одлуке који кадрови ове странке ће добити министарске позиције у државној влади.

Фадил Новалић премијер Федерације БиХ?

Извори портала Клиx.ба у Странци демократске акције су потврдили да ће Фадил Новалић највјероватније бити кандидат те странке за премијера Владе Федерације БиХ.

Новалић је приватни предузетник из Градачца и члан Савјета СДА. Он се и раније спомињао као један од могућих кандидата, али чини се да су у СДА близу одлуке да га предложе за мандатара.

Био је један од могућих кандидата за федералног премијера и у вријеме када је Неџад Бранковић 2009. године поднио оставку на ту функцију.

Извори у СДА тврде да о другим позицијама унутар Федералне владе још увијек није било ријечи, осим што је познато да је Аљоша Чампара, актуелни доградоначелник Сарајева и један од најближих сарадника Бакира Изетбеговића, могући министар унутрашњих послова ФБиХ.

У СДА наводно још нису одлучили ни ко ће бити мандатар за састав Владе Кантона Сарајево.

Коментари / 0

Оставите коментар