Zvizdić mandatar za sastav Savjeta ministara, Novalić premijer FBiH?

Denis Zvizdić, član predsjedništva Stranke demokratske akcije i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, biće mandatar za sastav Savjet ministara BiH, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 16.12.2014 | 08:17
Zvizdić mandatar za sastav Savjeta ministara, Novalić premijer FBiH?

Zvizdić je dugogodišnji član SDA, a do sada je obavljao i niz političkih funkcija, uključujući poziciju premijera Vlade Kantona Sarajevo, predsjedavajućeg Skupštine KS, a bio je i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu je doktorirao 2007. godine, gdje i sada radi kao docent.

Zvizdićevo ime će biti predloženo Kadrovskoj komisiji ove stranke koja bi trebala donijeti konačnu odluku.

U SDA tvrde da još uvijek nije bilo riječi o raspodjeli drugih resora u Savjetu ministara, odnosno da nisu donesene odluke koji kadrovi ove stranke će dobiti ministarske pozicije u državnoj vladi.

Fadil Novalić premijer Federacije BiH?

Izvori portala Klix.ba u Stranci demokratske akcije su potvrdili da će Fadil Novalić najvjerovatnije biti kandidat te stranke za premijera Vlade Federacije BiH.

Novalić je privatni preduzetnik iz Gradačca i član Savjeta SDA. On se i ranije spominjao kao jedan od mogućih kandidata, ali čini se da su u SDA blizu odluke da ga predlože za mandatara.

Bio je jedan od mogućih kandidata za federalnog premijera i u vrijeme kada je Nedžad Branković 2009. godine podnio ostavku na tu funkciju.

Izvori u SDA tvrde da o drugim pozicijama unutar Federalne vlade još uvijek nije bilo riječi, osim što je poznato da je Aljoša Čampara, aktuelni dogradonačelnik Sarajeva i jedan od najbližih saradnika Bakira Izetbegovića, mogući ministar unutrašnjih poslova FBiH.

U SDA navodno još nisu odlučili ni ko će biti mandatar za sastav Vlade Kantona Sarajevo.

Komentari / 0

Ostavite komentar