Дачић: Смјело у промјене и реформе

Предсједник СПС-а Ивица Дачић позвао је данас на страначком Конгресу под називом "Одговорно за будућност" да се крене смјело у промјене и у реформе у Србији, која ће бити модерна европска држава.

Србија 14.12.2014 | 13:00
Дачић: Смјело у промјене и реформе

Обраћајући се на конгресу СПС-а, којем су присуствовали и премијер Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић, Дачић је рекао да се бори за Србију која ће бити социјално праведна земља, која више неће ратовати и која ће бити поштована у свијету.

"Не желимо да Србија буде земља пропуштених прилика и изневерених обећања", рекао је Дачић, наводећи да је Србија постала значајан међународни фактор на међународној политичкој сцени о чему говори и предстојећи кинески самит у Београду.

Он је истакао да Србија мора да уђе у реформе да би осигурала своју будућност и да предстоји огроман посао како Србију увести у ЕУ и сачувати њене државне и националне интересе.Као гост конгреса, делегатима се обратио и премијер Србије Александар Вучић, који је поручио социјалистима да СПС није у влади коју он води, јер није било другачије већине, већ зато што вјерују да је могуће да се много тога уради за земљу.

"Радимо да бисмо мењали Србију, да бисмо боље живели и надам се вашој подршци. Сигуран сам да заједно можемо да урадимо много на напретку земље", рекао је Вучић, који је и лидер СНС-а, и позвао социјалисте да то наставе да чине.

Скуп СПС-а поздравили су и предсједик Републике Српске Милорад Додик, који је лидер СНСД-а, министар Петар Ђокић, који је и лидер СП, као и представници сродних партија из Србије, Црне Горе, Бугарске, Русије.

Вучић и Додик су затим напустили Конгрес због учешћа у церемонији обиљежавања Колубарске битке.

Прије тога, Дачић је представио нови лого те партије, истакавши да стари препознатљиви лого са ружом иде у историју, а враћа се петокрака. Током конгреса биће усвојен и нови Статут и програм, те изабран Главни одбор.

СПС одржава 9. конгрес странке, а Дачић је једини кандидат за предсједника партије.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тајци

14.12.2014 12:45

Сви су исти, мислила сам да је Вуциц другацији,а он се друзи са Додиком и социјалистима,одвратно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

14.12.2014 13:06

Додик и Вуциц заједно на руцак,поцели су интезивније друзење,цини ми се да Вуцицу ипак не одговарају цестити градјани Српске. Вјеровали смо да це нам помоци да изборимо правду и нормални зивот у Српској али смо се изгледа добро преварили. Сви сте ви исти цим се доцепате фотеља!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛоЛ

14.12.2014 13:15

Ивица Дачић - медени колачић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лик

14.12.2014 13:19

А који ста то ви? Народ је рекао Додик и у Србији Вуциц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

14.12.2014 14:41

Како ови црвендаци као и њихов баја прво пљују на Вуцица а сада га својатају као најблизег, које лицемјерство и од ових коментара и од великог крими баје.

ОДГОВОРИТЕ