Dačić: Smjelo u promjene i reforme

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić pozvao je danas na stranačkom Kongresu pod nazivom "Odgovorno za budućnost" da se krene smjelo u promjene i u reforme u Srbiji, koja će biti moderna evropska država.

Srbija 14.12.2014 | 13:00
Dačić: Smjelo u promjene i reforme

Obraćajući se na kongresu SPS-a, kojem su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić, Dačić je rekao da se bori za Srbiju koja će biti socijalno pravedna zemlja, koja više neće ratovati i koja će biti poštovana u svijetu.

"Ne želimo da Srbija bude zemlja propuštenih prilika i izneverenih obećanja", rekao je Dačić, navodeći da je Srbija postala značajan međunarodni faktor na međunarodnoj političkoj sceni o čemu govori i predstojeći kineski samit u Beogradu.

On je istakao da Srbija mora da uđe u reforme da bi osigurala svoju budućnost i da predstoji ogroman posao kako Srbiju uvesti u EU i sačuvati njene državne i nacionalne interese.Kao gost kongresa, delegatima se obratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio socijalistima da SPS nije u vladi koju on vodi, jer nije bilo drugačije većine, već zato što vjeruju da je moguće da se mnogo toga uradi za zemlju.

"Radimo da bismo menjali Srbiju, da bismo bolje živeli i nadam se vašoj podršci. Siguran sam da zajedno možemo da uradimo mnogo na napretku zemlje", rekao je Vučić, koji je i lider SNS-a, i pozvao socijaliste da to nastave da čine.

Skup SPS-a pozdravili su i predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je lider SNSD-a, ministar Petar Đokić, koji je i lider SP, kao i predstavnici srodnih partija iz Srbije, Crne Gore, Bugarske, Rusije.

Vučić i Dodik su zatim napustili Kongres zbog učešća u ceremoniji obilježavanja Kolubarske bitke.

Prije toga, Dačić je predstavio novi logo te partije, istakavši da stari prepoznatljivi logo sa ružom ide u istoriju, a vraća se petokraka. Tokom kongresa biće usvojen i novi Statut i program, te izabran Glavni odbor.

SPS održava 9. kongres stranke, a Dačić je jedini kandidat za predsjednika partije.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

tajci

14.12.2014 12:45

Svi su isti, mislila sam da je Vucic drugaciji,a on se druzi sa Dodikom i socijalistima,odvratno.

ODGOVORITE
Name

ccc

14.12.2014 13:06

Dodik i Vucic zajedno na rucak,poceli su intezivnije druzenje,cini mi se da Vucicu ipak ne odgovaraju cestiti gradjani Srpske. Vjerovali smo da ce nam pomoci da izborimo pravdu i normalni zivot u Srpskoj ali smo se izgleda dobro prevarili. Svi ste vi isti cim se docepate fotelja!!!

ODGOVORITE
Name

LoL

14.12.2014 13:15

Ivica Dačić - medeni kolačić!

ODGOVORITE
Name

lik

14.12.2014 13:19

A koji sta to vi? Narod je rekao Dodik i u Srbiji Vucic.

ODGOVORITE
Name

cccc

14.12.2014 14:41

Kako ovi crvendaci kao i njihov baja prvo pljuju na Vucica a sada ga svojataju kao najblizeg, koje licemjerstvo i od ovih komentara i od velikog krimi baje.

ODGOVORITE