Умало судар авиона и борбеног ловца

Шведске власти су данас саопштиле да је у ваздушном простору изнад југа Шведске готово дошло до судара између једног страног борбеног авиона и комерцијалне летелице која је полетела са аеродрома у данској престоници Копенхагену.

Свијет 13.12.2014 | 18:16
Умало судар авиона и борбеног ловца

Генерал мајор шведског војног ваздухопловства Микаел Биден је изјавио да су транспондери борбеног авиона, захваљујући којима се та летелица може видети на комерцијалним радарима, били искључени, пренела је агенција АП.

Шведско војно ваздухопловство је послало ловце у извидницу како би идентификовали страни авион, али је Биден одбио да каже чији је авион.

Биден је рекао да је тај инцидент у међународном ваздушном простору, који се догодио јуче око поднева, изгледао "прилично озбиљно" и додао да је комерцијалном авиону, о којем шведски генерал такође није изнео више података, одмах наређено да промени курс.

Биден је ипак навео да поменути инцидент није био тако озбиљан као онај у марту, кад се један руски авион, који је такође летео са искљученим транспондерима, приближио на само 100 метара авиону компаније САС, који је полетео из Копенхагена.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007

13.12.2014 17:38

Срећа у несрећи.Надам се "НЕПОЗНАТИ" авион није са СРСКОМ посадом??

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

13.12.2014 19:26

Биден одбио да казе циј је авион Мозда је она руска подморница сто су је сведани недавно индификовали у њиховим водама руска подморница добила крила и полетјела хаха смијесни ови сведани

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.12.2014 21:41

За Швеђане је 100м (ако је било) незамисливо близу. Нека погледају мало војне параде и снимке на Yоу Тубе-у за Русе раздаљина од 1 метар не представља проблем. Чини ми се да су постали параноични. Традиционални (са разлогом) страх од руске војне моћи подкријепљен западном пропагандом. Боље им је да се прикључе Руској Федерацији биће много сигурнији...

ОДГОВОРИТЕ