Помозимо Слађани Дувњак

У ово вријеме када је корица хљеба на столу једнима разлог за срећу, другима пусти сан, помоћ човјека – човјеку, значи много. А када на сиротињу дође и болест, тек онда значи рука која ће пружити помоћ и бити утјеха.

Република Српска 13.12.2014 | 17:50
Помозимо Слађани Дувњак

“Сналазимо се као и остали, што би рекли герила. Као некад партизани”, каже Слађана.

У свега неколико ријечи стане сва мука њена. Свјесна прилика у којима живи, зна да нема боље. Слађана Дувњак обољела је од дијабетеса, већ је оперисана од карцинома дојке. Тренутно води нову битку са истом, опаком болешћу која све више нагриза њен слабашни организам. Иако наизглед немоћна, у њој је јака жеља за животом.

“Прво сам обољела од шећера, сад и карцином... Ма бице боље, мора. Треба бити оптимиста. Да нисам била, до сада бих одустала”, каже она.

Слађана, са супругом Драганом и двојицом синова живи у трошној кући у семберском селу Којчиновац. Обоје су без посла, супруг повремено ради на грађевини. 35 марака дјечијег додатка је све што се слије у њихов мјесечни кућни буџет. Није само борба за храну. Потребни су лијекови. За који дан иде на ново зрачење.

“Снашли смо се за пут до Бањалуке. За остало немамо. Не знам како ћемо даље, вјерујте”, кроз сузе и зебњу каже Слађана.

Трачак свјетлости у животе њене четворочлане породице улио је Слободан Бунић, власник предузећа “Фагус”, Бањалука. Његово предузеће донирало је столарију за овај и више но скромни дом.

“У низу свих годишњих догађања, наше предузеће помаже људима у невољи, и на то поклањамо посебну пажњу. Ово је уједно апел другима да учине исто. Ми смо данас донијели столарију, прозоре и врата. Желимо да им обезбиједе бар мало угоднији живот И топлије зимске дане”, каже Бунић.

Немали број пута и БН телевизија апеловала је на људе доброг срца да помогну онима који вапе за помоћи. Уколико сте то учинили бар једном у животу, знајте да сте учинили добро дјело – помогли другоме, али и себи. Будимо хумани.


Слађана Дувњак, Којчиновац код Бијељине

Број телефона за помоћ +38766/163-123

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар