Pomozimo Slađani Duvnjak

U ovo vrijeme kada je korica hljeba na stolu jednima razlog za sreću, drugima pusti san, pomoć čovjeka – čovjeku, znači mnogo. A kada na sirotinju dođe i bolest, tek onda znači ruka koja će pružiti pomoć i biti utjeha.

Republika Srpska 13.12.2014 | 17:50
Pomozimo Slađani Duvnjak

“Snalazimo se kao i ostali, što bi rekli gerila. Kao nekad partizani”, kaže Slađana.

U svega nekoliko riječi stane sva muka njena. Svjesna prilika u kojima živi, zna da nema bolje. Slađana Duvnjak oboljela je od dijabetesa, već je operisana od karcinoma dojke. Trenutno vodi novu bitku sa istom, opakom bolešću koja sve više nagriza njen slabašni organizam. Iako naizgled nemoćna, u njoj je jaka želja za životom.

“Prvo sam oboljela od šećera, sad i karcinom... Ma bice bolje, mora. Treba biti optimista. Da nisam bila, do sada bih odustala”, kaže ona.

Slađana, sa suprugom Draganom i dvojicom sinova živi u trošnoj kući u semberskom selu Kojčinovac. Oboje su bez posla, suprug povremeno radi na građevini. 35 maraka dječijeg dodatka je sve što se slije u njihov mjesečni kućni budžet. Nije samo borba za hranu. Potrebni su lijekovi. Za koji dan ide na novo zračenje.

“Snašli smo se za put do Banjaluke. Za ostalo nemamo. Ne znam kako ćemo dalje, vjerujte”, kroz suze i zebnju kaže Slađana.

Tračak svjetlosti u živote njene četvoročlane porodice ulio je Slobodan Bunić, vlasnik preduzeća “Fagus”, Banjaluka. Njegovo preduzeće doniralo je stolariju za ovaj i više no skromni dom.

“U nizu svih godišnjih događanja, naše preduzeće pomaže ljudima u nevolji, i na to poklanjamo posebnu pažnju. Ovo je ujedno apel drugima da učine isto. Mi smo danas donijeli stolariju, prozore i vrata. Želimo da im obezbijede bar malo ugodniji život I toplije zimske dane”, kaže Bunić.

Nemali broj puta i BN televizija apelovala je na ljude dobrog srca da pomognu onima koji vape za pomoći. Ukoliko ste to učinili bar jednom u životu, znajte da ste učinili dobro djelo – pomogli drugome, ali i sebi. Budimo humani.


Slađana Duvnjak, Kojčinovac kod Bijeljine

Broj telefona za pomoć +38766/163-123

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar