Одузете цигарете и резани дуван

На граничном прелазу Хум спријечен је покушај кријумчарења 1.080 паклица цигарета, док је у оквиру акције "Дуван 14" од 14 лица привремено одузето 148 килограма резаног дувана, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Босна и Херцеговина 13.12.2014 | 17:17
Одузете цигарете и резани дуван

Цигарете су пронађене у аутобусу који је саобраћао на релацији Херцег Нови – Пале, а нису биле обиљежене акцизним маркицама БиХ, нити пријављене царинским органима приликом уласка на царинско подручје БиХ.

Током акције "Дуван 14" контролисано је 14 лица од којих је привремено одузето 148 килограма резаног дувана који је стављен у промет без икакве документације и није био обиљежен акцизним маркицама БиХ.

Против лица која су на незаконит начин ставила у промет дуванске производе надлежном суду, сходно Закону о акцизама у БиХ, поднесени су захтјеви за покретање прекршајних поступака.

Током акције "Дуван 14" на неколико пијаца у Сарајеву и Источном Сарајеву службеници УИО привремено су одузели 148 килограма резаног дувана који је незаконито продаван, саопштено је из УИО БиХ.
Од три лица на градској пијаци на Илиџи одузето је 26,5 килограма резаног дувана.

На градској пијаци Циглане у Сарајеву контролисано је пет лица и привремено је одузето 48,5 килограма резаног дувана.

На пијаци Ступ у Сарајеву контролисана су три лица и привремено је одузето 58 килограма резаног дувана.

На пијаци у Источном Сарајеву, контролисана су два лица, а привремено је одузето 10 килограма резаног дувана, док је на градској пијаци Отока у Сарајеву контролисано једно лице и привремено је одузето пет килограма резаног дувана.

Коментари / 0

Оставите коментар