Oduzete cigarete i rezani duvan

Na graničnom prelazu Hum spriječen je pokušaj krijumčarenja 1.080 paklica cigareta, dok je u okviru akcije "Duvan 14" od 14 lica privremeno oduzeto 148 kilograma rezanog duvana, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Bosna i Hercegovina 13.12.2014 | 17:17
Oduzete cigarete i rezani duvan

Cigarete su pronađene u autobusu koji je saobraćao na relaciji Herceg Novi – Pale, a nisu bile obilježene akciznim markicama BiH, niti prijavljene carinskim organima prilikom ulaska na carinsko područje BiH.

Tokom akcije "Duvan 14" kontrolisano je 14 lica od kojih je privremeno oduzeto 148 kilograma rezanog duvana koji je stavljen u promet bez ikakve dokumentacije i nije bio obilježen akciznim markicama BiH.

Protiv lica koja su na nezakonit način stavila u promet duvanske proizvode nadležnom sudu, shodno Zakonu o akcizama u BiH, podneseni su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Tokom akcije "Duvan 14" na nekoliko pijaca u Sarajevu i Istočnom Sarajevu službenici UIO privremeno su oduzeli 148 kilograma rezanog duvana koji je nezakonito prodavan, saopšteno je iz UIO BiH.
Od tri lica na gradskoj pijaci na Ilidži oduzeto je 26,5 kilograma rezanog duvana.

Na gradskoj pijaci Ciglane u Sarajevu kontrolisano je pet lica i privremeno je oduzeto 48,5 kilograma rezanog duvana.

Na pijaci Stup u Sarajevu kontrolisana su tri lica i privremeno je oduzeto 58 kilograma rezanog duvana.

Na pijaci u Istočnom Sarajevu, kontrolisana su dva lica, a privremeno je oduzeto 10 kilograma rezanog duvana, dok je na gradskoj pijaci Otoka u Sarajevu kontrolisano jedno lice i privremeno je oduzeto pet kilograma rezanog duvana.

Komentari / 0

Ostavite komentar