Видео: Стојаковић иде међу ''бесмртне''!

Сакраменто ће на мечу против Оклахома ситија 16. децембра повући под сводове своје дворане дрес са бројем 16, који је годинама са успехом носио српски кошаркаш.

Кошарка 13.12.2014 | 20:40
Видео: Стојаковић иде међу ''бесмртне''!

Предраг Стојаковић опет у Сакраменту. Бивши репрезентативац вратиће се међу "краљеве" наредне недеље како би присуствовао церемонији повлачења свог дреса који је са успехом носио као члан Сакрамента од 1998. до 2006. године.

Кингси су већ раније објавили да ће подизање дреса са бројем 16 под сводове "Слип трејн арене" у част Предрага Стојаковића бити одржано 16. децембра када буду играли меч против Оклахоме.

Стојаковић је као 14. пик на драфту изабран од стране Сакрамента 1996. године, а две године касније и званично је у дресу Кингса започео успешну НБА каријеру. Управо је у Сакраменту оставио најдубљи траг.

Он је на првом месту по броју постигнутих тројки у историји читаве франшизе Кингса (1,070) и по проценту успешности са линије за слободна бацања, а налази се на другој позицији вечне листе стрелаца клуба са 9,498 постигнутих поена. Три пута је био у "Ол стар" тиму, два пута је побеђивао у брзом шутирању тројки, а био је први Европљанин коме је то пошло за руком.

"У Сакраменту сам провео најбоље године моје каријере и живота. Поносан сам на оно што смо урадили, као и на везе које смо створили са навијачима. Била је част играти за такав клуб, пред таквом публиком која је међу најбољима на свету. Желео бих да се захвалим читавој породици Сакрамента што су одлучили да ми укажу такву част и радујем се повратку међу Кингсе", истакао је Стојаковић, који ће бити други српски играч у историји НБА лиге коме ће бити подигнут дрес под сводове дворане, након што су Кингси то учинили у част Владе Дивца у априлу 2009. када су међу "бесмртне" сместили његову мајицу са бројем 21.

Предраг Стојаковић је након одласка из Сакрамента наступао у НБА лиги и за екипе Индијане, Њу Орлеанса, Торонта и Даласа, са којим је 2011. и освојио шампионски прстен, а затим се 19. децембра те године и званично опсростио од кошарке.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

13.12.2014 21:57

било је и вријеме. легенда!

ОДГОВОРИТЕ