Преговори без резултата

Преговори представника синдиката Фабрике детерџената "Дита" и "Ливнице" из Тузле, те "Коњуха" из Живиница, који захтијевају да се до 15. децембра формира скупштинска већина и изјасни о исплати новчане помоћи радницима од по 400 КМ, данас су са предсједницима клубова посланика у Скупштини Тузланског кантона окончани без договора.

Босна и Херцеговина 11.12.2014 | 17:42
Преговори без резултата

Иако је Влада Тузланског кантона ребалансом буџета за 2014. годину обезбиједила средства за једнократну новчану помоћ радницима који су у неколико наврата блокирали тузланске саобраћајнице, Скупштина Тузланског кантона за ову одлуку не може дати одобрење, јер скупштинска већина још није формирана па не постоји одговорна особа која би на ову, као и све друге одлуке ставила свој потпис.  

Секретар Скупштине Тузланског кантона Ахмед Смајовић рекао је да се од политичких партија у Кантоналној скупштини тражи да се убрза поступак преговарања како би се што прије дошло до скупштинске већине, која би наставила конститутивну сједницу, изабрала руководство, те донијела одлуку о усвајању измјена и допуна буџета Тузланског кантона за 2014. годину.

Предсједник Синдиката фабрике детерџената "Дита" Џевад Мехмедовић је, након састанка, рекао да нису добили жељени одговор, пренијели су федерални медији.

"Рекли смо да нам до понедјељка морају дати одговор на наш захтјев да се усагласе, да изаберу предсједника и да се под хитно усвоји ребаланс буџета. Ако то не ураде нека врате мандате, јер не могу да формирају власт", рекао је Мехмедовић. 

Нови раднички протести најављени су за наредну сриједу испред Тужилаштва и Суда Тузланског кантона, а представници синдиката упозоравају да ће, уколико се власт не формира у датом року протести на улицама постати свакодневница. 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

11.12.2014 17:14

Доста нам је наших "успешних фирми"

ОДГОВОРИТЕ