Нема доказа за шпијунирање Меркел?

Још нема доказа да је НСА шпијунирала разговоре канцеларке Меркел, саопштено је из немачког савезног тужилаштва.

Свијет 11.12.2014 | 16:18
Нема доказа за шпијунирање Меркел?

Шеф немачког савезног тужилаштва саопштио је данас како још увек нема доказа да је америчка Национална безбедносна служба (НСА) прошле године прислушкивала разговоре с мобилног телефона канцеларке Ангеле Меркел, али да се истрага о томе наставља.

Харалд Ранге је на традиционалног конференцији за новинаре, која се организује крајем сваке године, истакао да је истрага о овом случају суочена са бројним потешкоћама, преноси АП.

Немачка, између осталог, не располаже оригиналним налогом НСА да се надзиру Меркелини разговори, а лист Шпигел, који је објавио информацију о прислушкивању, позвао се на законско право да се не одазове захтеву за обезбеђивање оригинала или одговарање на питања о њему.

Сама НСА одбија да коментарише овај случај, док Едвард Сноуден, од кога је информација потекла, није одговорио на захтев да да писану изјаву о томе.

Ранге истиче како истрага о другом случају могуће шпијунаже за рачун САД боље напредује. Ради се о немачком обавештајном агенту осумњиченом за достављање око 200 поверљивих докумената Централној обавештајној агенцији САД (ЦИА) и за нуђење шпијунских услуга Русији.

Ранге је изнео очекивање да ће ова истрага бити окончана већ у првим месецима 2015, што би могло да доведе до прве немачке оптужнице за шпијунирање за рачун САД после Другог светског рата.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

11.12.2014 16:25

Ја њу никада неби спијунирао,од ње се ретко чује која паметна ријец!!!Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

рањаш

11.12.2014 19:49

Да су рекли да су те руси шпијунитали ви би измислили Доказе Луткари једни

ОДГОВОРИТЕ