Толе: Двапут сам давао оставку! И шта сад?!

"После Ђенове сам хтео да одем, јер нисам видео више смисао да радим, а исто је било и против Албаније. Али 20 људи хтело је са мном", изјавио је за "Блиц" председник ФСС. Признаје да је грешио, али и да клубови имају нералне амбиције.

Фудбал 11.12.2014 | 18:40
Толе: Двапут сам давао оставку! И шта сад?!

Томислав Караџић признао је да је два пута подносио оставку на место председника Фудбалског савеза Србије.

"После Ђенове сам поднео оставку. Нисам видео смисао да више радим. Али 20 људи је хтело да оде са мном. Исто је било и после Албаније. Ујутру сам сазвао састанак и поднео оставку", изјавио је у интервјуу за "Блиц" Караџић.

Он каже да је још једном био спреман да напусти садашњу функцију.

"Позвао сам и Дејана Станковића да ме наследи. Кад је обишао савезе, одустао је. Да ли сам ја крив због тога?"

Толе тврди да му скоро неће видети леђа.

"Да ли остајем до краја мандата? Да кажем да остајем направио бих трусно подручје. Знам да има нестрпљивих који хоће одмах да ми виде леђа, али то није могуће. Заштићен сам до краја мандата. Имам обавезу према армији аматерских радника, без којих нема фудбала".

Караџић је свестан да је функционер кога највише критикују, последњих месеци отворено се води борба за његову смену, али тврди да није он крив због тога.

"Критикују ме, али не мојом кривицом. Клубови имају велике амбиције, па кад их не остваре 'ударе' по Фудбалском савезу. Да ли сам ја направио 50 милиона дуга?"

Црвена звезда, на челу са Звезданом Терзићем, најгласнија је у покушају да смени Караџића, а први човек српског фудбала тврди да водећи људи тог клуба треба да се баве својим бројним проблемима.

"Статегија се састоји у томе да се нађе оправдање за њихове неуспехе. Нека се баве својим проблемима, јер нису мали. Нека кажу шта су добро урадили у фудбалу. Звезда је играчки и организационо слабија него што је икада била. У Кошаркашком и Фудбалском клубу направљено је 70.000.000 евра дуга?! Па, ко је ту лопов? Да ли је неко одговарао? Зашто је продат Ненад Милијаш, који је за ову лигу био незаменљив? Да је остао млада и неискусна екипа Звезде би овог тренутка много боље изгледала. Такве грешке могу да набрајам до сутра. Све њихове лажи, прозивке, преваре и обмањивања јавности ме не узбуђују. Миран сам потпуно, јер знам да радим поштено. Важно је оставити нешто иза себе. Време ће бити најбољи судија, а они само нека наставе. Све је то велики кукавичлук...", рекао је Караџић и додао да нема заштиту политичара, да није ни у једној странци и да га "баш зато стално и нападају".

"Могу ја да одем у УЕФА и жалим се на овог или оног политичара, али нећу, нисам тужибаба".

Караџић је истакао да је и он грешио.

"Јесам, али ко ради тај и греши. Жао ми је што клупски фудбал није отишао напред, али ту нисам могао много да урадим, јер ми надлежност није дозвољавала. ја поштујем статут и статутарне надлежности".

Томислав Караџић истиче да постоје прави људи који могу да га наследе на месту председника Фудбалског савеза Србије.

"Уместо мене на чело ФСС може пет људи. То су четири потпредседника - Иван Ћурковић, Жељко Којић, Саво Милошевић и Горан Милановић, као и генерални секретар ФСС Зоран Лаковић"

О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ
"Селекција је као локомотива. Имамо добре играче, али немамо тим. Морамо да га направимо. Али то је питање за струку. Можда је проблем и амбијент у којем се игра. Немамо ни стадионе, а проблем је везан и за неке навијачке групе. У два циклуса су нам са трибина прекидали мечеве... Одлазак на ЕУРО 2016 за Караџића је (не)завршена ствар. "Ако не можемо да будемо испред Албаније и Јерменије, онда и не треба да идемо на Европско првенство. Очекујем да се домогнемо бар баража, јер нема више изговора ако не одемо у Француску. Нема више манипулација речима 'како нисмо небески народ па да морамо негде да будемо присутни'. Треба нам резултат којег нема дуже време".

Коментари / 0

Оставите коментар