Држао тону експлозива у кући

Право опсадно стање владало је данас до поподневних сати у љубљанском насељу Ново Поље, у близини куће насилног мушкарца који је у њој складиштио велике количине опасних хемикалија и експлозива, јављају локални медији.

Регион 10.12.2014 | 20:51
Држао тону експлозива у кући

Љубљанска полиција потврдила је да је због безбједности евекуисала око 70 становника оближњих кућа, да би поподне опозвала опасност, уништивши на сигуран начин неке од опасних хемикалија на лицу мјеста, због бојазни да би њихово транспортовање могло изазвати експлозију.

Мушкарац (72), који је најприје био пријављен због породичног насиља, а онда претио полицији и истражном судији код којег је доведен, налази се у притвору, а полиција наставља с истрагом како би утврдила чему је велика количина опасних материја била намјењена.

У кући је пронађено више од 1.000 литара опасних запаљивих хемикалија, шест килограма барута и један килограм експлозива.

Кућа је због опасности више сати била блокирана, а у близини је за сваки случај чекало возило хитне помоћи и стручњаци за експлозиве.

Коментари / 0

Оставите коментар