Držao tonu eksploziva u kući

Pravo opsadno stanje vladalo je danas do popodnevnih sati u ljubljanskom naselju Novo Polje, u blizini kuće nasilnog muškarca koji je u njoj skladištio velike količine opasnih hemikalija i eksploziva, javljaju lokalni mediji.

Region 10.12.2014 | 20:51
Držao tonu eksploziva u kući

Ljubljanska policija potvrdila je da je zbog bezbjednosti evekuisala oko 70 stanovnika obližnjih kuća, da bi popodne opozvala opasnost, uništivši na siguran način neke od opasnih hemikalija na licu mjesta, zbog bojazni da bi njihovo transportovanje moglo izazvati eksploziju.

Muškarac (72), koji je najprije bio prijavljen zbog porodičnog nasilja, a onda pretio policiji i istražnom sudiji kod kojeg je doveden, nalazi se u pritvoru, a policija nastavlja s istragom kako bi utvrdila čemu je velika količina opasnih materija bila namjenjena.

U kući je pronađeno više od 1.000 litara opasnih zapaljivih hemikalija, šest kilograma baruta i jedan kilogram eksploziva.

Kuća je zbog opasnosti više sati bila blokirana, a u blizini je za svaki slučaj čekalo vozilo hitne pomoći i stručnjaci za eksplozive.

Komentari / 0

Ostavite komentar