Николић пред Астерас: Стало нам је до побједе!

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је његовој екипи стало да забележи победу у мечу против Астераса у Лиги Европе и да тријумфом заврши полусезону.

Фудбал 11.12.2014 | 09:20
Николић пред Астерас: Стало нам је до побједе!

Партизан у четвртак од 19.00 дочекује грчки Астерас у мечу шестог, последњег кола Групе Ц Лиге Европе.

Црно-бели су последњи у групи са само једним бодом, док је Астерас на трећем месту са пет бодова.

"Утакмица са Астерасом затвара ову полусузеону, врлу успешну полусезону. Иако утакмица не носи резултатски значај у смислу проласка даље, нама је битна, стало нам је. Као што је био случај у претходних 29 утакмица тако ће бити и у овој", рекао је Николић новинарима у на стадиону Партизана.

"Имамо једну врсту обавезе да прикупимо бодове за Партизан и да повећамо коефицијент и да тако некоме ко ће после нас можда бити овде олакшамо квалификације у европским такмичењима", казао је Николић.

Црно-бели су изгубили од Астераса на гостовању са 2:0, а говорећи о грчком тиму Николић је рекао да је реч о "класичном представнику грчког фудбала".

"То је тим који игра изузетно оргазнизовано у фази одбране, не мењају свој начин игре без обрзира против кога играју... Опасни су у прекиима и опасни испред противничког шеснаестерца у шта смо се и ми уверили", казао је Николић.

На питање новинара да ли је Партизан управо у Грчкој изгубио шансе за пролаз даље, Николић је поновио да је сам улазак у групну фазу Лиге Европа велики успех.

"Ја сам испред тима говорио да хоћемо да се такмичемо и сматрам да смо у најмање три или четири утакмице били јако близу. Када би овај тим остао на окупу и када би се појачао, имали бисмо велике шансе да зрелији и искуснији добро играмо у домаћем првенству, а потом и у Европи. Ако буде великих промена не можемо о томе да говоримо", рекао је он.

Фудбалер Партизана Владимир Волков је навео да црно-бели имају императов победе у мечу против Астераса.

"Играмо последњу утакмицу у овој години и мислим да је то прилика да у шампионкој атмофери дочекамо Астерас на нашем стадиону", рекао је Волков.

"Желимо да радимо на имиџу клуба и улазимо мотивисано у меч и идемо на победу. Утакмица у Грчкој је био лош дан, подбацили смо, то није био Партизан. Сада очекујем другачију утакмицу на нашем стадиону. Последње утакмице су показале да Партизан може да игра са свима, имамо императив победе", додао је Волков.

На питање да ли ће утакмица против Астераса бити и његова последња у дресу Партизана, Волков је кратко одговорио: "Немам те информације".

Коментари / 0

Оставите коментар