Човић: Ми кажњени?! Какав идиотизам!

Први човек црвено-белих поновио је став да клуб не сноси никакву кривицу за инциденте у Истанбулу, пре меча против Галатасараја. Против Лаборал Куће без публике.

Кошарка 10.12.2014 | 22:20
Човић: Ми кажњени?! Какав идиотизам!

Небојша Човић каже да је "целу ноћ" анализирао одлуку о кажњавању Галатасараја и Црвене звезде Телеком, али да у кратком образложењу није могао да нађе основ за то, бар када је српски клуб у питању.

Подсетимо да је 21. новембра у Истанбулу дошло до сукоба навијача два клуба, уочи утакмице 6. кола Д групе Евролиге. Двадесетпетодишњи Марко Ивковић "Јагода" исте вечери је преминуо од последица рањавања ножем.

Галатасарају је 9. децембра одређена казна од 100.000 евра и три меча без публике на домаћем терену, а Звезди 50.000 евра и један меч у Београду у празној дворани.

"Звезда ће се жалити", најавио је Човић.

"Против Лаборал Куће у Пиониру играћемо без публике, а имамо жалбени рок од 10 дана, у коме ћемо поновити сасвим прецизно све што смо презентирали у преписци, која је трајала од краја новембра до почетка децембра".

Први човек Звезде нагласио је да Евролига стоји иза одлуке о кажњавању, али да је поступак, као и увек у сличним приликама, водио Независни дисциплински судија, кога је одредило елитно такмичење.

"Ја му по старом српском обичају нећу помињати ни семе, ни оца, ни мајку, али већу глупост нисам видео. А свашта сам прошао у разноразним областима живота".

Човић је поново поручио да Звезда и њени челници не сносе "апсолутно никакву кривицу" и да су "предузели апсолутно све" што је било у њиховој моћи.

"Велика срамота је да се (Ергин) Атаман зове тренером, а још већа да такав човек буде селектор турске репрезентације. Увреда коју је изрекао је као када би тренер репрезентације Немачке рекао за Јевреје да су терористи, а тек је срамота да га овај 'независни' казни са 6.000 евра. Као што је срамота и казна Галатасарају. Они су стекли услове да две године не играју Евролигу, а после минута ћутања и да је играју у тишини све време", у даху је испричао Небојша Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар