Čović: Mi kažnjeni?! Kakav idiotizam!

Prvi čovek crveno-belih ponovio je stav da klub ne snosi nikakvu krivicu za incidente u Istanbulu, pre meča protiv Galatasaraja. Protiv Laboral Kuće bez publike.

Košarka 10.12.2014 | 22:20
Čović: Mi kažnjeni?! Kakav idiotizam!

Nebojša Čović kaže da je "celu noć" analizirao odluku o kažnjavanju Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom, ali da u kratkom obrazloženju nije mogao da nađe osnov za to, bar kada je srpski klub u pitanju.

Podsetimo da je 21. novembra u Istanbulu došlo do sukoba navijača dva kluba, uoči utakmice 6. kola D grupe Evrolige. Dvadesetpetodišnji Marko Ivković "Jagoda" iste večeri je preminuo od posledica ranjavanja nožem.

Galatasaraju je 9. decembra određena kazna od 100.000 evra i tri meča bez publike na domaćem terenu, a Zvezdi 50.000 evra i jedan meč u Beogradu u praznoj dvorani.

"Zvezda će se žaliti", najavio je Čović.

"Protiv Laboral Kuće u Pioniru igraćemo bez publike, a imamo žalbeni rok od 10 dana, u kome ćemo ponoviti sasvim precizno sve što smo prezentirali u prepisci, koja je trajala od kraja novembra do početka decembra".

Prvi čovek Zvezde naglasio je da Evroliga stoji iza odluke o kažnjavanju, ali da je postupak, kao i uvek u sličnim prilikama, vodio Nezavisni disciplinski sudija, koga je odredilo elitno takmičenje.

"Ja mu po starom srpskom običaju neću pominjati ni seme, ni oca, ni majku, ali veću glupost nisam video. A svašta sam prošao u raznoraznim oblastima života".

Čović je ponovo poručio da Zvezda i njeni čelnici ne snose "apsolutno nikakvu krivicu" i da su "preduzeli apsolutno sve" što je bilo u njihovoj moći.

"Velika sramota je da se (Ergin) Ataman zove trenerom, a još veća da takav čovek bude selektor turske reprezentacije. Uvreda koju je izrekao je kao kada bi trener reprezentacije Nemačke rekao za Jevreje da su teroristi, a tek je sramota da ga ovaj 'nezavisni' kazni sa 6.000 evra. Kao što je sramota i kazna Galatasaraju. Oni su stekli uslove da dve godine ne igraju Evroligu, a posle minuta ćutanja i da je igraju u tišini sve vreme", u dahu je ispričao Nebojša Čović.

Komentari / 0

Ostavite komentar