Реал - први до 19 побједа заредом!

Фудбалери Реала исписали су нове странице историје тријумфом над Лудогорецом са 4:0, пошто су постали рекордери по узастопним победама међу шпанским клубовима.

Фудбал 11.12.2014 | 13:00
Реал - први до 19 побједа заредом!

’Краљевски клуб’ се тако постарао да групну фазу заврши са максималним скором, са шест тријумфа, а уједно је оставио 19. узастопну победу у свим такмичењима, претекавши рекорд који је до сада делио са Барселоном.

Изабраници Карла Анчелотија су од почетка сусрета са Лудогорецом нападали, али су своје прилике почели да користе тек пошто је њихов ривал остао са десеторицом играча на терену. Искључење је зарадио Марселињо, после окршаја са Рафаелом Вараном, да би Кристијано Роналдо био сигуран са беле тачке за свој 72. гол у Лиги шампиона. Португалац је тако претекао бившег нападача Раула на другом место листе најбољих стрелаца свих времена, на чијем челу је фудбалер Барселоне Лионел Меси, који има два више.

Уследили су голови Гарета Бејла у 38. минуту, Алвара Арбелое у 80. и дебитанта Алвара Медрана два минута пре краја сусрета за убедљив тријумф.

Реал последњи пут није победио још у септембру, када је поражен од Атлетико Мадрида са 2:1 у Примери.

Мадриђани су претходно добили свих шест мечева у групној фази Лиге шампиона у сезони 2011/12 под вођством Жозеа Муриња. Занимљиво, то су успела још само четири клуба – Милан (1992/93), Пари Сен Жермен (1994/95), Спартак из Москве (1995/96) и Барселона (2002/03). Ниједан од тих клубова, међутим, није освојио Лигу шампиона у тим сезонама, а само Милан је стигао до финала.

Поред Реала, даље из групе Б је прошао и Базел, док ће Ливерпул такмичење наставити у Лиги Европе. Лудогорец се поразом од ’краљевског клуба’ опростио од Европе за ову сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар