Срећа опада са годинама брака

Срећа у браку почиње да опада одмах након венчања, али супротно урбаном миту, криза не наступа у седмој години него касније - између 10 и 15 године брака.

Занимљивости 10.12.2014 | 11:44
Срећа опада са годинама брака

Како преносе електронски медији, то је показало истраживање научника са универзитета Бригам Јанг у Јути, спроведено међу више од 2.500 жена које су одговарале на питања о квалитету својих бракова од "судбоносно да" до 35. годишњице.

Жене рођене крајем 50. или почетком 60. година прошлог века које су се удале у својим двадесетим годинама, одговарале су и на питања о томе колико се често са мужевима препиру око кућних послова, васпитања деце, њихових излазака и гледања других жена.

Одговори су показали да у већини бракова срећа и комуникација крећу силазном путањом од самог почетка - и никад се не поправе.

Око 65 посто жена је казало да је са годинама брака ниво среће коју су осећале био све мањи, а 85 посто да све мање времена проводе у чаврљању и смејању са супругом.

Прва опасност за везу долази после 10 година брака.

Резултати истраживања америчких научника, објављени у часопису Социал Сциенце Ресеарћ, показују да препирке, свађе и пратеће напетости досежу врхунац између 10. и 15. године брака.

За оне који успешно преброде критичне године, ствари после крећу набоље, а за оне који су заиста стрпљиви око 35. годишњице бракови су складни као на почетку.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар