Саде стабла за страдале српске ратнике

Осуђеници из пожаревачког затвора Забела, њих 50 добровољаца, садиће данас стабла у оквиру пројекта "Једно дрво за једног ратника“ на локалитету Храстовача (село Кличевац) у близини Пожаревца, најављено је из Министарства правде.

Србија 10.12.2014 | 07:56
Саде стабла за страдале српске ратнике

Директор Управе за извршење кривичних санкција Милан Стевовић и представници "Србијашуме" и Шумарског факултета посетиће ову акцију, која је пре месец дана започела на планини Цер, где је српска војска имала прву победу у Првом светском рату.

Пројекат предвиђа да у наредне четири године буде посађено укупно 1.300.000 стабала на подручју читаве Србије, са циљем да се осуђеници ангажују на спровођењу активности пошумљавања Србије поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата.

Носилац пројекта је Министарство правде и Управа за извршење кривичних санкција уз стратешко партнерство ЈП "Србијашуме" и Шумарског факултета Универзитета у Београду.

Представницима медија ће бити омогућено да разговарају са представницима Управе за извршење кривичних санкција, "Србијашуме", Шумарског факултета и осуђеним лицима која добровољно учествују у овом пројекту.

Коментари / 0

Оставите коментар