Sade stabla za stradale srpske ratnike

Osuđenici iz požarevačkog zatvora Zabela, njih 50 dobrovoljaca, sadiće danas stabla u okviru projekta "Jedno drvo za jednog ratnika“ na lokalitetu Hrastovača (selo Kličevac) u blizini Požarevca, najavljeno je iz Ministarstva pravde.

Srbija 10.12.2014 | 07:56
Sade stabla za stradale srpske ratnike

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović i predstavnici "Srbijašume" i Šumarskog fakulteta posetiće ovu akciju, koja je pre mesec dana započela na planini Cer, gde je srpska vojska imala prvu pobedu u Prvom svetskom ratu.

Projekat predviđa da u naredne četiri godine bude posađeno ukupno 1.300.000 stabala na području čitave Srbije, sa ciljem da se osuđenici angažuju na sprovođenju aktivnosti pošumljavanja Srbije povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Nosilac projekta je Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija uz strateško partnerstvo JP "Srbijašume" i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predstavnicima medija će biti omogućeno da razgovaraju sa predstavnicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, "Srbijašume", Šumarskog fakulteta i osuđenim licima koja dobrovoljno učestvuju u ovom projektu.

Komentari / 0

Ostavite komentar