Покушај убиства Диане Кајмаковић?

Тужилаштво БиХ предузело је активности на откривању лица које је пресјекло и откинуло каблове који контролишу кочнице на аутомобилу Диане Кајмаковић, поступајућег тужиоца у предмету против злочиначке организације Зијада Турковића.

Босна и Херцеговина 08.12.2014 | 19:50
Покушај убиства Диане Кајмаковић?

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је наређена свеобухватна полицијско-обавјештајна истрага с циљем откривања и процесуирања починиоца овог кривичног дјела.

"Тужилаштво БиХ ће бити ригорозно према било каквим покушајима угрожавања безбједности тужилаца или чланова њихових породица", наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ поручују грађанима да настављају борбу против организованог криминала у којој нема недодирљивих и да их никакви напади и застрашивања у томе неће зауставити, нити ће утицати на истраге и предмете на којима се ради.

Према наводима "Дневног аваза", испред зграде у којој станује Кајмаковићева у насељу Илиџа полиција је обавила увиђај, а возило је одвезено на вјештачење.

Пресјечене каблови примијетио је супруг Кајмаковићеве, који је схватио да кочнице не раде када је покренуо возило.

Током полицијског увиђаја Улица Едхема Еке Џубура на Илиџи била је потпуно блокирана.

Аутомобил Кајмаковићеве, која је "потписница" оптужнице против злочиначке организације Зијада Турковића, и коју због тог предмета чува полиција, и раније је био мета напада.

Кајмаковићева је, упркос јутрошњој пријетњи, приступила рочишту у Суду БиХ, гдје се води поступак против највеће злочиначке организације у БиХ.

Турковић је првостепеном пресудом Суда БиХ осуђен на 40 година затвора, као и његов саучесник Миленко Лакић, док је Саша Стјепановић добио 12 година, Фадил Аљовић пет, а Муамер Захитовић Шевртко три године затвора.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

магбет

08.12.2014 19:12

Покушај застрашивања, рекао бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрго

08.12.2014 19:22

Мафија се буди,треба реаговати брже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.12.2014 20:40

Ово је обицна будалестина!Како мафија ради видјелисмо на безброј нерјесених слуцајева у Српској, федерацији,Хрватској,Србији...Цисто сумњам да се озбиљни мафијаси играју нецијим коцницама јер дупло мање времена им треба да поставе експлозив или испале метак у сацекуси.Овдје се ради о невјестом застрасивању од стране неког левата.Полиција треба ангазовати све ресурсе да одговорне стрпа гдје им је мјесто те се онда фокусирати на слуцајеве класицних мафијаских егзикуција каква су извели на господину Милану Вукелицу и другим постеним људима Српске и БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

08.12.2014 21:12

ОНА ЈЕ ПОЗНАТА ПО ПОДМЕТАЊУ ДОКАЗА,СУМЊАМ У ЊЕЗИНУ ПРИЧУ,САДА КАД ЈОЈ ИЗМИЧЕ ПРЕДМЕТ ЗИЈАД ТУРКОВИЋ ,ВАДИ СЕ АЛИ НА ООГРЕШАН НАЧИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

08.12.2014 22:14

Поздрављам борбу против корупције и криминала ал је преседан када су у питању тузиоци ту се дизе прасина око ситница истом том тузиластву сам се обратио због пријетњи као полицијски слузбеник границне полиције након сто сам открио милионски сверц цигарета преко једног од границних прелаза.Пријавио сам пријетње и полицијској агенцији у којој сам запослен суду БиХ и тузиластву БиХ никад ниста и ако је моја породица пролазила кроз теск3 тренутке и страх за моју безбједност.Управо то исто тузиластво дрзи цитав тај предмет вец пуне цетри године.И ми обицни људи и градјани смо од крви и меса и дрзава и исти ти тузиоци којима се сад наводно пријти требају да схвате да постоји низ градјана у БиХ којима се такве ствари свакодневно догадјају и кад предмет додје код њих у рад нераде свој дио посла опструирајуци истраге и стављајуци их ад акта.Гдје су ту правни поредци устав и закон када су обицни људи у питању а радио сам у интересу дрзаве БиХ онако како то закон налазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како другације

08.12.2014 22:32

Па кад је се не мозе другације скинути са позицију коју обавља а нема темперамент, нити знањ, нити иста од тога сто треба да има један тузиоц. Гледао сам свако судјење Турковицу, ова зене нема благе везе о судским поступцима и толико је оптузби против ње изнесено и доказано а он јос увијек недостизна за истразитеље итд итд.

ОДГОВОРИТЕ