Брчко: Усвојен ребаланс буџета

Влада дистрикта Брчко усвојила је данас приједлог ребаланса буџета дистрикта за 2014. годину у износу од око 21 милион КМ, тако да укупан износ буџета за ову фискалну годину који ће бити упућен у скупштинску процедуру износи 252.968.000 марака.

Босна и Херцеговина 08.12.2014 | 19:59
Брчко: Усвојен ребаланс буџета

Градоначелник Брчког Анто Домић рекао је новинарима након сједнице да ће већи дио ребалансираних буџетских средстава бити уложен у завршетак реализације пројекта водоснабдијевања на подручју дистрикта, те у субвенционисање привреде, што је, према његовим ријечима, законска обавеза Владе.

Влада је на данашњем ванредном засједању утврдила и Нацрт закона о измјени Закона о извршерњу буџета дистрикта Брчко за 2014. годину који ће, такође, бити упућен на разматрање локалном парламенту.

Разматрајући информацију о финансијском стању свих институција, јавних установа и предузећа у дистрикту Брчко које су новац депоновале, а неке и орочиле код Бобар банке, чије је пословање од недавно под принудном управом, Влада је донијела неколико закључака, међу којима и да надлежни из Дирекције за финансије дистрикта што прије обаве разговоре са руководицима Агенције за банкарство Републике Српске и са принудним управником Бобар банке на којима би се тражило да се изврши санација те банке.

"У разговорима треба истаћи да извршна власт дистрикта као евентуално рјешење за настали проблем не прихвата ликвидацију те банке, него захтијева да се Бобар банка стави под стечај", сугерисао је Домић.

Брчанска Влада донијела је данас закључак којим је задужила Дирекцију за финансије дистрикта Брчко да у потпуности сагледа у којој је мјери новонастала ситуација у Бобар банци оптеретила становништво и институције дистрикта, те да утврди у којем се обиму све то одражава на привреду у овој локалној заједници.

Један од закључака је и да о проблему депонованих и орочених средстава у Бобар банци буде информисан и супервизор за дистрикт Брчко.

На ванредном засједању Владе дистрикта оцијењено је да су изостале правовремене информације из Агенције за банкарство Републике Српске и из Централне банке БиХ у вези са проблемима у Бобар банци.

Коментари / 0

Оставите коментар