Шта сад чека Звезду у децембру?

Са избореним европским "зимовањем", црвено-бели омогућили су себи и два евролигашка кола без резултатског значаја. Ево шта их очекује до 30. децембра и почетка битке најбољих 16.

Кошарка 08.12.2014 | 22:20
Шта сад чека Звезду у децембру?

Одговарајући на питања о пласману у другу фазу Евролиге, Дејан Радоњић рекао је пре два месеца да би у чуда требало веровати да би могла да се остваре. У петак увече, догодило се оно чему су се надали и он и играчи и навијачи Црвене звезде.

Два кола пре краја прве фазе, после пет евролигашких победа у осам рунди, Радоњићев тим обезбедио је "европско зимовање", бар још 14 утакмица у најјачем такмичењу и још неколико бенефита.

Пре свега, црвено-бели добили су две евролигашке недеље, са утакмицама против снажних ривала без резултатског значаја. Снагу ће за то време првенствено усмерити ка АБА лиги и свему што их чека од 30. децембра, када почиње Топ 16 фаза.

Са ким ће играти у другој рунди Евролиге? Прочитајте "слатку комбинаторику".

Звездине утакмице у децембру:

Металац - Звезда 8. XИИ
Олимпијакос - Звезда 12. XИИ
Звезда - Игокеа 15. XИИ
Звезда - Лаборал Кућа 19. XИИ
МЗТ Скопље - Звезда 22. XИИ
Левски - Звезда 24. XИИ
Звезда - Цибона 27. XИИ

Топ 16 фаза биће играна од 30. децембра до 10. априла. У међувремену, играче Звезде чекаће и одбрана трофеја у Купу Радивоја Кораћа, од 19. до 22. фебруара, паралелно са завршницом АБА лиге, у којој је последње коло пред плеј-оф заказано за дане између 20. и 24. марта.

У децембру ће покушати да заокруже успешан почетак сезоне обарањем рекорда АБА лиге у броју узастопних победа. За то су им потребни тријумфу у дуелима са Металцем, Игокеом и МЗТ Скопљем.

"Нема пуно простора за радовање. Ритам је такав да морамо да се окренемо следећим обавезама, знамо да нас очекују мечеви у АБА лиги, утакмице против Олимпијакоса, Лаборал Куће, много гостовања. Надам се да ћемо то одиграти на најбољи могући начин", рекао је Радоњић по слетању у Београд у суботу увече.

"Посебно ме радује начин на који смо одиграли све утакмице у Евролиги. Надам се да ћемо тако наставити. Оно што смо до сада урадили кроз ово такмичење, уз 14 мечева који следе, да нам буду добра прилика да кроз битку са таквим противницима и даље идемо напред", додао је тренер Звезде.

Наредну утакмицу, Звезда ће у понедељак од 20.30 часова играти у Ваљеву, против Металца.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бранко

09.12.2014 06:49

Мисљења сам да сада треба мало да "охлади масину" како би могли издрзати темпо до краја сезоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

09.12.2014 07:03

Звездаааа оооооооò.....

ОДГОВОРИТЕ