Šta sad čeka Zvezdu u decembru?

Sa izborenim evropskim "zimovanjem", crveno-beli omogućili su sebi i dva evroligaška kola bez rezultatskog značaja. Evo šta ih očekuje do 30. decembra i početka bitke najboljih 16.

Košarka 08.12.2014 | 22:20
Šta sad čeka Zvezdu u decembru?

Odgovarajući na pitanja o plasmanu u drugu fazu Evrolige, Dejan Radonjić rekao je pre dva meseca da bi u čuda trebalo verovati da bi mogla da se ostvare. U petak uveče, dogodilo se ono čemu su se nadali i on i igrači i navijači Crvene zvezde.

Dva kola pre kraja prve faze, posle pet evroligaških pobeda u osam rundi, Radonjićev tim obezbedio je "evropsko zimovanje", bar još 14 utakmica u najjačem takmičenju i još nekoliko benefita.

Pre svega, crveno-beli dobili su dve evroligaške nedelje, sa utakmicama protiv snažnih rivala bez rezultatskog značaja. Snagu će za to vreme prvenstveno usmeriti ka ABA ligi i svemu što ih čeka od 30. decembra, kada počinje Top 16 faza.

Sa kim će igrati u drugoj rundi Evrolige? Pročitajte "slatku kombinatoriku".

Zvezdine utakmice u decembru:

Metalac - Zvezda 8. XII
Olimpijakos - Zvezda 12. XII
Zvezda - Igokea 15. XII
Zvezda - Laboral Kuća 19. XII
MZT Skoplje - Zvezda 22. XII
Levski - Zvezda 24. XII
Zvezda - Cibona 27. XII

Top 16 faza biće igrana od 30. decembra do 10. aprila. U međuvremenu, igrače Zvezde čekaće i odbrana trofeja u Kupu Radivoja Koraća, od 19. do 22. februara, paralelno sa završnicom ABA lige, u kojoj je poslednje kolo pred plej-of zakazano za dane između 20. i 24. marta.

U decembru će pokušati da zaokruže uspešan početak sezone obaranjem rekorda ABA lige u broju uzastopnih pobeda. Za to su im potrebni trijumfu u duelima sa Metalcem, Igokeom i MZT Skopljem.

"Nema puno prostora za radovanje. Ritam je takav da moramo da se okrenemo sledećim obavezama, znamo da nas očekuju mečevi u ABA ligi, utakmice protiv Olimpijakosa, Laboral Kuće, mnogo gostovanja. Nadam se da ćemo to odigrati na najbolji mogući način", rekao je Radonjić po sletanju u Beograd u subotu uveče.

"Posebno me raduje način na koji smo odigrali sve utakmice u Evroligi. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Ono što smo do sada uradili kroz ovo takmičenje, uz 14 mečeva koji slede, da nam budu dobra prilika da kroz bitku sa takvim protivnicima i dalje idemo napred", dodao je trener Zvezde.

Narednu utakmicu, Zvezda će u ponedeljak od 20.30 časova igrati u Valjevu, protiv Metalca.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Branko

09.12.2014 06:49

Misljenja sam da sada treba malo da "ohladi masinu" kako bi mogli izdrzati tempo do kraja sezone.

ODGOVORITE
Name

mi sami

09.12.2014 07:03

Zvezdaaaa oooooooò.....

ODGOVORITE