БиХ увезла млијека и млијечних производа за 124 милиона КМ

У Босну и Херцеговину је за 11 мјесеци ове године увезено 42.158.701,40 килограма млијека и млијечних производа, у укупној вриједности од 124.156.135,13 КМ.

Босна и Херцеговина 08.12.2014 | 08:03
БиХ увезла млијека и млијечних производа за 124 милиона КМ

У истом периоду извезено је 52.808.609,97 килограма млијека и млијечних производа, у укупној вриједности од 58.836.398,73 КМ. 

Ове податке објавила је Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ на својој wеб страници.

Највише се увезло млијека и павлаке, неконцентрираних и без додатог шећера или других сладила, а затим млаћенице, киселог млијека и павлаке, јогурта, кефира и осталих ферметираних млијечних производа.

Када је у питању извоз, преовладава млијеко и павлаке, неконцентриране и без додатог шећера или других сладила.

У овој години више тих производа се увозило у БиХ него у задња четири мјесеца, док је извоз из БиХ највећи у октобру и новембру ове године.

Сваки мјесец Управа за индиректно опорезивање ће на својој званичној wеб страници, у дијелу који говори о статистици, објављивати ажуриране податке о увозу млијека и млијечних производа у Босну и Херцеговину, те њиховом извозу из наше земље. 

Прецизни подаци ће бити објављивани у складу за захтјевом пољопривредних произвођача у БиХ, те закључцима с посебне сједнице Вијећа министара БиХ, које је задужио УИО да редовно прикаже комплетан увоз и извоз млијека и млијечних производа. 

На овај начин јавност у Босни и Херцеговини ће бити правовремено и тачно информирана, те неће постојати раличити подаци у јавности.

Извор: Клиx

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ми сами

08.12.2014 07:55

Ово је оно сто везе Цовица и Додика.То су ти милиони због којих је Саровицу скинута глава у см.То је та ријец која се не гази.У њиховом свијету криминала ријец је закон.Ко прекрси ријец зна се како заврси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чудне ствари се дешавају

08.12.2014 08:29

Све се слажем с "ми сами", једино морам додати да ми збиља није јасно откуд све ти силни милиони за увоз свега већ 20 година. Ко то финансира???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.12.2014 17:45

Да се само млијеко и млијечни производи увозе у БиХ у великим количинама гдје би нам крај био. Негдје сам читао да и воду увозимо у великим количинама. "Уби" нас увозни лоби, само нису они криви што су добро организовани, већ домаћи произвођачи који се мало или чак никако не рекламирају, а хоће да их неко купује. Па да би купио неки домаћи производ прво морам знати да тај производ постоји. Без рекламе као да те нема, јер тржиште је преплављено разним производима и мораш се борити за своје мјесто. Млијека у супермаркету има од разних произвођача. Један од главних разлога зашто се увози оволико млијека није тај што је увозно млијеко боље, јер није, исто је, већ то што страни произвођач или увозник рекламира своје млијеко, док домаћи произвођач млијека мисли да је довољно отворити мљекару, склопити уговор са великим трговинским ланцима и готова ствар, е није, јер у самопослугама се налазе млијека разних произвођача и купци највише купују оно млијеко за које су већ чули путем медија који му је најближи (најчешће је то ТВ). Многи наши произвођачи мисле да је реклама трошак, није, реклама је инвестиција и то инвестиција на коју се на основу једне марке уложене у маркетинг враћа 10 КМ. Све док домаћи произвођачи не схвате да морају да играју игру коју намеће увозна конкуренција, нема помака када је у питању прихватање домаће робе од стране домаћих купаца. Није довољно бити само домаћи произвођач већ мораш и да се рекламираш као и сваки други произвођач.

ОДГОВОРИТЕ