Вучић и Медведев данас о "Јужном току"

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће данас разговарати с председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевим у вези са ситуацијом са гасоводом Јужни ток.

Србија 08.12.2014 | 07:49
Вучић и Медведев данас о "Јужном току"

О Јужном току јуче је руски председник Владимир Путин разговарао телефоном са председником Србије Томиславон Николићем и мађарским премијером Викотором Орбаном о перспективама енергетске сарадње, саопштио је Кремљ.

Они су, како се наводи размотрили билатералну сарадњу и даљи рад у енергетској сфери у светлу обуставе пројекта Јужни ток, пренео је Тас с

Вучић је, најављујући данашњи разговор са Медведевим, истакао да Србија настоји да све евентаулне потешкоће реши на партнерским основама. 

"Наши експерти раде на томе и проучавамо све уговоре. Трудићемо се да на партнерским основама решимо све наше евентуалне потешкоће и проблеме", изјавио је председник владе новинарима у Крупњу. 

Он је подсетио да држава ништа није крила у вези са тим гасоводом, те поновио да одустајање Русије од Јужног тога за Србију није лепа вест.

"Нажалост, видели смо неке који су тај уговор потписали, а који сам ја после тога исправљао, правио неупоредиво боље, да ми држе придике и предавања како би то требало сада да урадимо. Послушаћемо бар неке њихове савете, а неке боље да нису ни износили", рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нај демагог србије послије слободана милошевића

08.12.2014 10:26

Демагог наставља по старом. Нико у Србији ништа не ради само он. Качи се и за оно што је очигледно завршено, само да остане у центру пажње. Он као нешто ради, бистри високу политику. Изфурани, лош правник који се бацио у политику од малих ногу. Никада се није бавио својом струком. Јужни ток, од њега не зависи као ни од лањског снијега.

ОДГОВОРИТЕ