Vučić i Medvedev danas o "Južnom toku"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas razgovarati s predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim u vezi sa situacijom sa gasovodom Južni tok.

Srbija 08.12.2014 | 07:49
Vučić i Medvedev danas o "Južnom toku"

O Južnom toku juče je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Tomislavon Nikolićem i mađarskim premijerom Vikotorom Orbanom o perspektivama energetske saradnje, saopštio je Kremlj.

Oni su, kako se navodi razmotrili bilateralnu saradnju i dalji rad u energetskoj sferi u svetlu obustave projekta Južni tok, preneo je Tas s

Vučić je, najavljujući današnji razgovor sa Medvedevim, istakao da Srbija nastoji da sve eventaulne poteškoće reši na partnerskim osnovama. 

"Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme", izjavio je predsednik vlade novinarima u Krupnju. 

On je podsetio da država ništa nije krila u vezi sa tim gasovodom, te ponovio da odustajanje Rusije od Južnog toga za Srbiju nije lepa vest.

"Nažalost, videli smo neke koji su taj ugovor potpisali, a koji sam ja posle toga ispravljao, pravio neuporedivo bolje, da mi drže pridike i predavanja kako bi to trebalo sada da uradimo. Poslušaćemo bar neke njihove savete, a neke bolje da nisu ni iznosili", rekao je Vučić.

 

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

naj demagog srbije poslije slobodana miloševića

08.12.2014 10:26

Demagog nastavlja po starom. Niko u Srbiji ništa ne radi samo on. Kači se i za ono što je očigledno završeno, samo da ostane u centru pažnje. On kao nešto radi, bistri visoku politiku. Izfurani, loš pravnik koji se bacio u politiku od malih nogu. Nikada se nije bavio svojom strukom. Južni tok, od njega ne zavisi kao ni od lanjskog snijega.

ODGOVORITE