Дуг од 276 милиона КМ неће бити наплаћен?

Значајан износ дуга јавних предузећа у Федерацији БиХ, од укупно 276,5 милиона КМ, према информацијама федералне Пореске управе, је ненаплатив јер је ријеч о предузећима у већинском власништву Владе ФБиХ која су неликвидна и нису у могућности да стварају нову вриједност, нити да измирују обавезе.

Босна и Херцеговина 07.12.2014 | 19:40
Дуг од 276 милиона КМ неће бити наплаћен?

Међу највећим пореским дужницима су предузећа Жељезнице ФБиХ, Рудници "Крека", Хидроградња, рудници "Бреза", те Агрокомерц, која су, како наводе у федералној Пореској управи, на основу нагомиланих дугова током протеклих година, дужна да плате и затезну камату од укупно 27,6 милиона КМ, пишу федерални листови.

Како је наведено, ова енормна цифра ће једноставно бити опроштена, тј. затезне камате ће бити отписане јер су владајући СДП и СДА у свом мандату направили измјене Закона о висини затезне камате ФБиХ који то
допушта.

Као додатне проблеме наплате дуговања из Пореске управе ФБиХ навели су да је имовина дужника најчешће оптерећена хипотекама банака и других повјерилаца, те да сама предузећа немају финансијских средстава за плаћање дуга, нити због неликвидности могу закључити споразум о одгођеном плаћању или плаћању дуга на рате.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИЛОШ

07.12.2014 13:00

Зар ово није бољи БХ ентитет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

07.12.2014 21:25

видите да је Баја био у праву када је говорио да је РС бољи дио БиХ

ОДГОВОРИТЕ