Књажевачка села без струје, Мајданпек без воде

На подручју Књажевца 25 села на већој надморској висини и данас су без струје, док су грађани Мајданпека протекле ноћи остали без воде.

Србија 07.12.2014 | 13:43
Књажевачка села без струје, Мајданпек без воде

У околини Књажевца најугроженија су села на подручју Тресибабе, околина села Бучје, Скробница, Влашко Поље и Вине, а без струје су и даље многа села у општинама Бољевац и Бор.

Радници "Електродистрибуције" из Књажевца, Прокупља, Сврљига, Лесковца и Ниша су на терену и покушавају да поправе порушене стубове и покидане водове.

Под тежином леда страдале су стотине хектара шума, преносе београдски медији.Ситуација са електричном енергијом у Бољевцу и водоснабдијевањем у Бору стабилизована је након проблема који су настали падом високонапонских стубова због леда.

Ситуација је и даље тешка у многим селима те двије општине, јер струје нема више дана.

"Због квара на далеководу који обезбеђује водозахват 'Пустињац', грађани Мајданпека ноћас су остали без воде, али је квар отклоњен и очекује се да воду добију до 16.00 часова", изјавио је предсједник општине Мајданпек Дејан Вагнер.

Он је навео да становници Мајданпека сада имају струју и да у снабдијевању електричном енергијом тренутно нема проблема.

Проблема са струјом је било синоћ у Доњем Милановцу, али је и тамо проблем ријешен.

Коментари / 0

Оставите коментар