Knjaževačka sela bez struje, Majdanpek bez vode

Na području Knjaževca 25 sela na većoj nadmorskoj visini i danas su bez struje, dok su građani Majdanpeka protekle noći ostali bez vode.

Srbija 07.12.2014 | 13:43
Knjaževačka sela bez struje, Majdanpek bez vode

U okolini Knjaževca najugroženija su sela na području Tresibabe, okolina sela Bučje, Skrobnica, Vlaško Polje i Vine, a bez struje su i dalje mnoga sela u opštinama Boljevac i Bor.

Radnici "Elektrodistribucije" iz Knjaževca, Prokuplja, Svrljiga, Leskovca i Niša su na terenu i pokušavaju da poprave porušene stubove i pokidane vodove.

Pod težinom leda stradale su stotine hektara šuma, prenose beogradski mediji.Situacija sa električnom energijom u Boljevcu i vodosnabdijevanjem u Boru stabilizovana je nakon problema koji su nastali padom visokonaponskih stubova zbog leda.

Situacija je i dalje teška u mnogim selima te dvije opštine, jer struje nema više dana.

"Zbog kvara na dalekovodu koji obezbeđuje vodozahvat 'Pustinjac', građani Majdanpeka noćas su ostali bez vode, ali je kvar otklonjen i očekuje se da vodu dobiju do 16.00 časova", izjavio je predsjednik opštine Majdanpek Dejan Vagner.

On je naveo da stanovnici Majdanpeka sada imaju struju i da u snabdijevanju električnom energijom trenutno nema problema.

Problema sa strujom je bilo sinoć u Donjem Milanovcu, ali je i tamo problem riješen.

Komentari / 0

Ostavite komentar