Дирк се враћа у селекцију Њемачке!

„Планирам да играм, нисам 100 одсто сигуран, јер ћу наредног лета имати 37 година“, каже ас Даласа.

Кошарка 04.12.2014 | 18:40
Дирк се враћа у селекцију Њемачке!

Радосна вест за љубитеље кошарке - Дирк Новицки се враћа у репрезентацију Немачке!

Ас Даласа наговестио је да би после три године одуства могао поново да заигра за државни тим и уколико се те најаве обистине, Европско првенство 2015. биће богатије за још једног великана краљице игара.

Очигледно инспирисан чињеницом да је Берлин један од градова домаћина Европског првенства, крлини центар је загрејао срца љубитеља кошарке широм Старог континента, посебно у својој Немачкој, за коју није играо отакако се после тек деветог места на турниру у Литванији 2011. повукао из репрезентације.

„Током репрезентативне каријере никад се ниједан важан турнир није одржао у мојој отаџбини. Сад је другачије и то је лепо видети. Иако ће Берлин бити домаћин мечева само у групној фази, биће то сјајно за немачку кошарку. Планирам да играм. Додуше, нисам 100 одсто сигуран, јер ћу наредног лета имати 37 година. Биће забавно. Видимо се у Немачкој“, поручио је Дирк Новицки.

Репрезентативац Немачке у сениорској конкуренцији постао је 1997, а 2002. на Светском првенству у Индијанаполису освојио је бронзану медаљу, док је на Европском првенству у Београду 2005. довео своју селекцију до сребра и натерао навијаче у Арени да га испрате овацијама са терена.

Иначе, Европско првенство 2015. године одржаће се од 5. до 20. септембра у Монпељеу, Лилу, Берлину, Загребу и Риги, а жреб група биће одржан у париском Дизниленду 8. децембра.

Коментари / 0

Оставите коментар