Dirk se vraća u selekciju Njemačke!

„Planiram da igram, nisam 100 odsto siguran, jer ću narednog leta imati 37 godina“, kaže as Dalasa.

Košarka 04.12.2014 | 18:40
Dirk se vraća u selekciju Njemačke!

Radosna vest za ljubitelje košarke - Dirk Novicki se vraća u reprezentaciju Nemačke!

As Dalasa nagovestio je da bi posle tri godine odustva mogao ponovo da zaigra za državni tim i ukoliko se te najave obistine, Evropsko prvenstvo 2015. biće bogatije za još jednog velikana kraljice igara.

Očigledno inspirisan činjenicom da je Berlin jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva, krlini centar je zagrejao srca ljubitelja košarke širom Starog kontinenta, posebno u svojoj Nemačkoj, za koju nije igrao otakako se posle tek devetog mesta na turniru u Litvaniji 2011. povukao iz reprezentacije.

„Tokom reprezentativne karijere nikad se nijedan važan turnir nije održao u mojoj otadžbini. Sad je drugačije i to je lepo videti. Iako će Berlin biti domaćin mečeva samo u grupnoj fazi, biće to sjajno za nemačku košarku. Planiram da igram. Doduše, nisam 100 odsto siguran, jer ću narednog leta imati 37 godina. Biće zabavno. Vidimo se u Nemačkoj“, poručio je Dirk Novicki.

Reprezentativac Nemačke u seniorskoj konkurenciji postao je 1997, a 2002. na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu osvojio je bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. doveo svoju selekciju do srebra i naterao navijače u Areni da ga isprate ovacijama sa terena.

Inače, Evropsko prvenstvo 2015. godine održaće se od 5. do 20. septembra u Monpeljeu, Lilu, Berlinu, Zagrebu i Rigi, a žreb grupa biće održan u pariskom Diznilendu 8. decembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar