Упаљен наранџасти метеоаларм

За подручје југа и југозапада Босне и Херцеговине издато је наранџасто упозорење метеоаларма, јер се очекују обилне падавине, а за остала подручја БиХ је издато жуто упозорење, потврђено је у Федералном хидрометеоролошком заводу.

Босна и Херцеговина 04.12.2014 | 14:21
Упаљен наранџасти метеоаларм

"Још сутра нас очекује нешто топлије вријеме, а од викенда и наредне седмице ће бити хладније", потврдила је Исмира Ахмовић, метеоролог ФХМЗ-а.У суботу се очекује облачно вријеме са мјестимичном кишом, а у вишим подручјима са сусњежицом и снијегом.

Јутарња температура зрака ће бити од три до седам, на југу до 11, а највиша дневна температура зрака од шест до 12, на југу до 17 степени.Облачно и хладније вријеме са кишом, а у вишим подручјима са сусњежицом и снијегом ће обиљежити недјељу. Очекује се јутарња температура од један до пет, на југу до осам степени, а највиша дневна од три до осам, на југу до 10 степени.

Прву половину децембра ће обиљежити нестабилно вријеме са кишом. Снијега још увијек нема у нижим предјелима, а од половине мјесеца се очекује на већим надморским висинама. У периоду до 9. децембра очекује се нестабилно вријеме са умјереном кишом.Јутарње температуре током овог периода ће у Босни бити око три, а у Херцеговини око осам степени, док ће максималне дневне у Босни достизати вриједности до 12, а у Херцеговни до 17 °Ц.

Осјетно хладније вријеме очекује се у периоду од 10. до 16. децембра, када ће минималне температуре у Босни бити испод нуле, око минус три степена, а у Херцеговини око пет °Ц.Максималне дневне у Босни бит ће око пет, а у Херцеговини око 12 °Ц. У овом периоду очекује се нешто мање падавина, а снијег је могућ на планинама. Подсјећамо да је отворење зимске сезоне планирано за 13. децембар, а да ли ће до тада бити довољно снијега за љубитеље скијања, остаје да се види.

Планине су спремне за госте, само још да снијег падне.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Федералац

04.12.2014 13:51

Браво ФЕДЕРАЛЦИ, и вријеме из Федерације је боље него из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ