Боби, МВП АБА лиге за новембар: Хоћемо рекорде!

Најкориснији играч АБА лиге у новембру Бобан Марјановић рекао је да би волео да Црвеној звезди победе пређу у навику.

Кошарка 04.12.2014 | 16:40
Боби, МВП АБА лиге за новембар: Хоћемо рекорде!

’Црвено-бели’ су непоражени у првих десет кола регионалног такмичења, што значи да их само два тријумфа деле од рекорда Олимпије у премијерног сезона.

На питање да ли је обарање тог рекорда битна ствар за његову екипу Марјановић је рекао:

“Не знам да ли је екипи битно, али ја гледам да га оборимо (смех). А и тај рекорд стоји већ дуго, било би лепо да га оборимо, да и ми уђемо у историју. Победнички низ који имамо нам првенствено значи за самопоуздање. Желимо да нам победе пређу у навику”.

Занимљиво, за најтежу утакмицу у АБА лиги од почетка сезоне центар Звезде је изабрао дерби са Партизаном, иако је најнеизвеснију победу његов тим остварио над Цедевитом у Загребу.

“Све су биле тешке на свој начин, од прве против Левског, па преко Крке која нас је умало победила овде у Београду, па увек неугодног гостовања у Задру, евролигашког окршаја са Цедевитом. Али, ако бих морао да одаберем ипак би за најтежу утакмицу издвојио дерби са Партизаном. Просто та утакмица је посебна, тешка је и психички и физички”, нагласио је Марјановић.

Управо на ‘вечитом дербију’, навијачи Звезде су Марјановићу скандирали: “МВП, МВП, МВП”, а он за то каже да се осећао посебно.

“Баш ми је пријало. Било ми је толико топло око срца да ми чак у том тренутку није било битно да ли ћу да погодим оно бацање. На крају сам га и промашио, али сам дао друго. Тешко је заиста описати тај осећај. Рецимо, ја сам се као клинац преселио у Вршац да играм кошарку, али тај осећај кад се вратим кући је био чудесан. Некако најсличнији овом”, истакао је Марјановић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар