Bobi, MVP ABA lige za novembar: Hoćemo rekorde!

Najkorisniji igrač ABA lige u novembru Boban Marjanović rekao je da bi voleo da Crvenoj zvezdi pobede pređu u naviku.

Košarka 04.12.2014 | 16:40
Bobi, MVP ABA lige za novembar: Hoćemo rekorde!

’Crveno-beli’ su neporaženi u prvih deset kola regionalnog takmičenja, što znači da ih samo dva trijumfa dele od rekorda Olimpije u premijernog sezona.

Na pitanje da li je obaranje tog rekorda bitna stvar za njegovu ekipu Marjanović je rekao:

“Ne znam da li je ekipi bitno, ali ja gledam da ga oborimo (smeh). A i taj rekord stoji već dugo, bilo bi lepo da ga oborimo, da i mi uđemo u istoriju. Pobednički niz koji imamo nam prvenstveno znači za samopouzdanje. Želimo da nam pobede pređu u naviku”.

Zanimljivo, za najtežu utakmicu u ABA ligi od početka sezone centar Zvezde je izabrao derbi sa Partizanom, iako je najneizvesniju pobedu njegov tim ostvario nad Cedevitom u Zagrebu.

“Sve su bile teške na svoj način, od prve protiv Levskog, pa preko Krke koja nas je umalo pobedila ovde u Beogradu, pa uvek neugodnog gostovanja u Zadru, evroligaškog okršaja sa Cedevitom. Ali, ako bih morao da odaberem ipak bi za najtežu utakmicu izdvojio derbi sa Partizanom. Prosto ta utakmica je posebna, teška je i psihički i fizički”, naglasio je Marjanović.

Upravo na ‘večitom derbiju’, navijači Zvezde su Marjanoviću skandirali: “MVP, MVP, MVP”, a on za to kaže da se osećao posebno.

“Baš mi je prijalo. Bilo mi je toliko toplo oko srca da mi čak u tom trenutku nije bilo bitno da li ću da pogodim ono bacanje. Na kraju sam ga i promašio, ali sam dao drugo. Teško je zaista opisati taj osećaj. Recimo, ja sam se kao klinac preselio u Vršac da igram košarku, ali taj osećaj kad se vratim kući je bio čudesan. Nekako najsličniji ovom”, istakao je Marjanović.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar