Радоњић о Топ 16: Сјетимо се прошле сезоне!

Тренер Црвене звезде Телеком опомиње пред пут у Валенсију: "Ни пет победа нам 2014. не би било довољно за пласман".

Кошарка 03.12.2014 | 17:00
Радоњић о Топ 16: Сјетимо се прошле сезоне!

После напорне и успешне недеље, окончане победама у два АБА дербија и у 7. колу Евролиге, кошаркаши Звезде у среду поново крецу на пут.

У 17.30 часова полетеће за Валенсију, где ће у петак од 21 час играти меч против истоименог домаћина.

"Важан, али не и одлучујући меч", инсистира тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Српски представник у Евролиги дочекује петак са скором 4-3, на другом месту табеле Групе Д. Валенсија је последња, са две победе и пет пораза, али и јос живом вером у пласман.

Звезда је у значајно бољој ситуацији од нареднг ривала, мада Радоњић још не пристаје на сличне очене и дефинитивне прогнозе.

"Као што смо рекли и пре и после Нептунаса, ситуација није решена. То не кажем само због победе Лаборал Куће над Валенсијом, која се на неки начин може посматрати и као брејк. И даље свако коло може да донесе нову ситуацију и промене", оценио је тренер Звезде у хали Пионир.

С тим у вези, подсетио је на прошлу сезону.

"Требало би бити обазрив. Са четири победе смо прошле године отишли у Еврокуп, а испоставило се са бисмо били испод црте и са победом над Макабијем. Ни пет победа нам тада не би било довољно".

Закључио је...

"Потребно је да одиграмо квалитетно да направимо победу. Има математика, али ово није математика. Неће још одлучити ни победа, ни пораз у следећој утакмици Очекује нас тежак меч".

Тренер Звезде говорио је и о квалитету Валенсије.

"Показали су у утакмицама против Олимпијакоса и Галатасараја да напредују. Њихов квалитет у односу на први меч је значајно бољи. Дубљевић је сада у бољој форми, са њим и Лончаром изостанак Лишчука неће бити хендикеп. Недовић им даје додатни квалитет, поготово у нападу..."

Потенцијални "фото финиш" трке за пласман у Топ 16 могао би да увећа и значај кош разлике. Звезда је обезбедила бољу позицију у двомечима са Нептунасом и Галатасарајем.

Хоће ли о томе црвено-бели размишљати и у Шпанији?

"Рекао сам играчима, а то и мислим заиста. Идемо да се надигравамо, а накнадно ћемо размишљати о разлици ако буде потребно".

КК Звезда и Дејан Радоњић изразили су саучешће породици преминулог Аце Петровића, бившег тренера црвено-белих.

"Саучешће породици Аце Петровића, кошарка и Звезда изгубили су великог тренера", рекао је Радоњић.

Под Радоњићевим вођством, Звезда није изгубила у Шпанији (Билбао, Кахасол, два пута Лаборал Кућа).

"Да ме не подсетите питањима не бих ни размишљао о томе", насмејао се тренер црвено-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар