Radonjić o Top 16: Sjetimo se prošle sezone!

Trener Crvene zvezde Telekom opominje pred put u Valensiju: "Ni pet pobeda nam 2014. ne bi bilo dovoljno za plasman".

Košarka 03.12.2014 | 17:00
Radonjić o Top 16: Sjetimo se prošle sezone!

Posle naporne i uspešne nedelje, okončane pobedama u dva ABA derbija i u 7. kolu Evrolige, košarkaši Zvezde u sredu ponovo krecu na put.

U 17.30 časova poleteće za Valensiju, gde će u petak od 21 čas igrati meč protiv istoimenog domaćina.

"Važan, ali ne i odlučujući meč", insistira trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Srpski predstavnik u Evroligi dočekuje petak sa skorom 4-3, na drugom mestu tabele Grupe D. Valensija je poslednja, sa dve pobede i pet poraza, ali i jos živom verom u plasman.

Zvezda je u značajno boljoj situaciji od naredng rivala, mada Radonjić još ne pristaje na slične očene i definitivne prognoze.

"Kao što smo rekli i pre i posle Neptunasa, situacija nije rešena. To ne kažem samo zbog pobede Laboral Kuće nad Valensijom, koja se na neki način može posmatrati i kao brejk. I dalje svako kolo može da donese novu situaciju i promene", ocenio je trener Zvezde u hali Pionir.

S tim u vezi, podsetio je na prošlu sezonu.

"Trebalo bi biti obazriv. Sa četiri pobede smo prošle godine otišli u Evrokup, a ispostavilo se sa bismo bili ispod crte i sa pobedom nad Makabijem. Ni pet pobeda nam tada ne bi bilo dovoljno".

Zaključio je...

"Potrebno je da odigramo kvalitetno da napravimo pobedu. Ima matematika, ali ovo nije matematika. Neće još odlučiti ni pobeda, ni poraz u sledećoj utakmici Očekuje nas težak meč".

Trener Zvezde govorio je i o kvalitetu Valensije.

"Pokazali su u utakmicama protiv Olimpijakosa i Galatasaraja da napreduju. Njihov kvalitet u odnosu na prvi meč je značajno bolji. Dubljević je sada u boljoj formi, sa njim i Lončarom izostanak Liščuka neće biti hendikep. Nedović im daje dodatni kvalitet, pogotovo u napadu..."

Potencijalni "foto finiš" trke za plasman u Top 16 mogao bi da uveća i značaj koš razlike. Zvezda je obezbedila bolju poziciju u dvomečima sa Neptunasom i Galatasarajem.

Hoće li o tome crveno-beli razmišljati i u Španiji?

"Rekao sam igračima, a to i mislim zaista. Idemo da se nadigravamo, a naknadno ćemo razmišljati o razlici ako bude potrebno".

KK Zvezda i Dejan Radonjić izrazili su saučešće porodici preminulog Ace Petrovića, bivšeg trenera crveno-belih.

"Saučešće porodici Ace Petrovića, košarka i Zvezda izgubili su velikog trenera", rekao je Radonjić.

Pod Radonjićevim vođstvom, Zvezda nije izgubila u Španiji (Bilbao, Kahasol, dva puta Laboral Kuća).

"Da me ne podsetite pitanjima ne bih ni razmišljao o tome", nasmejao se trener crveno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar