Филиповић добио награду!

Српски репрезентативац Филип Филиповић добио је у понедељак награду за најбољег ватерполисту света у 2014. години.

Остали спортови 02.12.2014 | 12:21
Филиповић добио награду!

Филиповић је проглашен је за најбољег играча света, у избору Светске асоцијације водених спортова (ФИНА), а награду је добио на свечаности у Дохи.

Он је други пут у каријери изабран за најбољег ватерполисту света, а први пут признање је добио 2011. године.

У конкуренцији за светског ватерполисту године била су још двојица репрезентативаца Србије, Гојко Пијетловић и Душан Мандић, Мађари Денеш и Данијел Варга и Американац Брет Бонани, а Филиповић је за најбољег званично проглашен прошлог понедејка.

Ове године је са Србијом постао првак Европе уз титулу у Светској лиги, а током лета се из Радничког вратио у италијански Про Реко. Каријеру је 2002. почео у Партизану.

Филиповићу су конкуренција за најбољег на свету била двојица земљака, Гојко Пјетловић и Душан Мандић, те Мађари Денеш и Данијел Варга, као и Американац Бонани.

Филиповић је са Србијом једном био шампион Света, четири пута првак Европе, а два пута трећи на Олимпијским играма. Освојио је укупно 16 титула, уз два сребра и пет бронзаних медаља.

Са Партизаном је три пута био шампион Србије, са Радничким је освојио Еврокуп, а са Про Реком два пута Евролигу, једном Суперкуп, једном Јадранску лигу, те три пута Серију А.

На гала свечаности "вече са звездама" у престоници Катара уручене су награде и лауреатима у осталим пливачким спортовима, пренела је ФИНА на свом сајту.

Добитници признања су пливачи Чад Ле Клос (Јужна Африка) и Катинка Хосу (Мадјарска), скакачи у воду Чао Јуан (Кина), Лиу Хуиксија (Кина), Орландо Дуке (Колумбија) и Рејчел Симпсон (САД), такмичарка у синхроном пливању Хуанг Ксуечен (Кина), даљински пливачи Алан до Кармо (Бразил) и Ана Марсела Куња (Бразил) и ватерполисткиња Меџи Стивенс (САД).

Коментари / 0

Оставите коментар