Filipović dobio nagradu!

Srpski reprezentativac Filip Filipović dobio je u ponedeljak nagradu za najboljeg vaterpolistu sveta u 2014. godini.

Ostali sportovi 02.12.2014 | 12:21
Filipović dobio nagradu!

Filipović je proglašen je za najboljeg igrača sveta, u izboru Svetske asocijacije vodenih sportova (FINA), a nagradu je dobio na svečanosti u Dohi.

On je drugi put u karijeri izabran za najboljeg vaterpolistu sveta, a prvi put priznanje je dobio 2011. godine.

U konkurenciji za svetskog vaterpolistu godine bila su još dvojica reprezentativaca Srbije, Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, Mađari Deneš i Danijel Varga i Amerikanac Bret Bonani, a Filipović je za najboljeg zvanično proglašen prošlog ponedejka.

Ove godine je sa Srbijom postao prvak Evrope uz titulu u Svetskoj ligi, a tokom leta se iz Radničkog vratio u italijanski Pro Reko. Karijeru je 2002. počeo u Partizanu.

Filipoviću su konkurencija za najboljeg na svetu bila dvojica zemljaka, Gojko Pjetlović i Dušan Mandić, te Mađari Deneš i Danijel Varga, kao i Amerikanac Bonani.

Filipović je sa Srbijom jednom bio šampion Sveta, četiri puta prvak Evrope, a dva puta treći na Olimpijskim igrama. Osvojio je ukupno 16 titula, uz dva srebra i pet bronzanih medalja.

Sa Partizanom je tri puta bio šampion Srbije, sa Radničkim je osvojio Evrokup, a sa Pro Rekom dva puta Evroligu, jednom Superkup, jednom Jadransku ligu, te tri puta Seriju A.

Na gala svečanosti "veče sa zvezdama" u prestonici Katara uručene su nagrade i laureatima u ostalim plivačkim sportovima, prenela je FINA na svom sajtu.

Dobitnici priznanja su plivači Čad Le Klos (Južna Afrika) i Katinka Hosu (Madjarska), skakači u vodu Čao Juan (Kina), Liu Huiksija (Kina), Orlando Duke (Kolumbija) i Rejčel Simpson (SAD), takmičarka u sinhronom plivanju Huang Ksuečen (Kina), daljinski plivači Alan do Karmo (Brazil) i Ana Marsela Kunja (Brazil) i vaterpolistkinja Medži Stivens (SAD).

Komentari / 0

Ostavite komentar