Несрећа ватерполо легенде!

Дубравко Шименц задобио је вишеструке преломе у саобраћајној несрећи на Блидињу.

Остали спортови 01.12.2014 | 12:31
Несрећа ватерполо легенде!

Дубравко Шименц, некадашњи прослављени репрезентативац Југославије у ватерполу, тешко је повређен у саобраћајној несрећи у месту Рисовац у Босни и Херцеговини. Он је био сувозач у једном од три аутомобила која су се сударила у петак увече.
Како преносе хрватски и медији из БиХ, Шименц је најтеже повређен у несрећи, уз још два путника, и задржан је на клиници у Мостару. Бивши ватерполиста зарадио је тешке повреде и вишеструке преломе, али није животно угрожен.

Он је заједно са пријатељима посетио парк природе Блидиње, место у којем бројни угледни људи из хрватског јавног живота и спортисти поседују некретнине, а затим је са пријатељима боравио у једном мотелу, непосредно пре него што се догодила несрећа.

Дубравко Шименц (48) у каријери је одиграо 200 утакмица за репрезентацију Југославије и освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Сеулу 1988. године. Он је за репрезентацију Хравтске наступао 150 пута. У богатој ризници трофеја има и сребро за ОИ у Атланти 1996, две златне медаље на светским првенствима 1986. и 1991. године, четири европска сребра, злата и сребра на ФИНА купу, али и три најсјајнија трофеја првака Европе са Младости из Загреба (1989. и 1990) и Јадраном из Сплита (1992).

Шименц је на Олимпијским играма 2004. године у Атини носио хрватску заставу на званичној церемонији отварања.

Коментари / 0

Оставите коментар