Nesreća vaterpolo legende!

Dubravko Šimenc zadobio je višestruke prelome u saobraćajnoj nesreći na Blidinju.

Ostali sportovi 01.12.2014 | 12:31
Nesreća vaterpolo legende!

Dubravko Šimenc, nekadašnji proslavljeni reprezentativac Jugoslavije u vaterpolu, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u mestu Risovac u Bosni i Hercegovini. On je bio suvozač u jednom od tri automobila koja su se sudarila u petak uveče.
Kako prenose hrvatski i mediji iz BiH, Šimenc je najteže povređen u nesreći, uz još dva putnika, i zadržan je na klinici u Mostaru. Bivši vaterpolista zaradio je teške povrede i višestruke prelome, ali nije životno ugrožen.

On je zajedno sa prijateljima posetio park prirode Blidinje, mesto u kojem brojni ugledni ljudi iz hrvatskog javnog života i sportisti poseduju nekretnine, a zatim je sa prijateljima boravio u jednom motelu, neposredno pre nego što se dogodila nesreća.

Dubravko Šimenc (48) u karijeri je odigrao 200 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. On je za reprezentaciju Hravtske nastupao 150 puta. U bogatoj riznici trofeja ima i srebro za OI u Atlanti 1996, dve zlatne medalje na svetskim prvenstvima 1986. i 1991. godine, četiri evropska srebra, zlata i srebra na FINA kupu, ali i tri najsjajnija trofeja prvaka Evrope sa Mladosti iz Zagreba (1989. i 1990) i Jadranom iz Splita (1992).

Šimenc je na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini nosio hrvatsku zastavu na zvaničnoj ceremoniji otvaranja.

Komentari / 0

Ostavite komentar