Међународна акција против трговине људима

На подручју БиХ, Њемачке и Аустрије у току је заједничка акција у оквиру борбе против међународне трговине људима ради проституције, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 30.11.2014 | 18:54
Међународна акција против трговине људима

Акција је почела у 18.00 часова, а по налогу Тужилаштва, на терену у БиХ дјелује више десетина припадника Агенције за истраге и заштиту /Сипа/.

Ријеч је о великој међународној акцији која се проводи у више земаља, а Тужилаштво БиХ остварило је значајну сарадњу са партнерским правосудним и полицијским агенцијама Аустрије и Њемачке, чији су представници у оквиру радних састанака у протеклом пероду боравили у БиХ.

Акција је усмјерена на откривање међународног ланца организованог криминала, повезаног са трговином људима ради проституције и другим кривичним дјелима, а међу жртвама је већи број особа са подручја балканских земаља, међу којима, према оперативним подацима има и малољетних особа.

Ово је резултат дуге и темељне истраге правосудних и полицијских агенција Њемачке, чији су тужиоци и истражиоци мјесецима радили заједно са колегама из ЕУ на откривању овог ланца организованог криминала.

У саопштењу се истиче да Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским агенцијама у БиХ, региону и земљама ЕУ, улаже изузетне напоре на откривању и процесуирању починилаца кривичних дјела трговине људима, јер је ријеч о изузетно опасним кривичним дјелима која остављају трага на животе великиог броја жртава.

Ова и сличне акције које ће се реализовати у будућности, сигурно ће помоћи у побољшању међународне позиције БиХ када је ријеч о борби против ове врсте криминала и пружању помоћи жртвама.

Акција се проводи по налогу Тужилаштва БиХ и правосудних и полицијских агенција ЕУ.


Коментари / 0

Оставите коментар