Треба формирати балканску унију

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић саопштио је да се залаже за формирање балканске уније, али констатује да, нажалост, у региону нема државника који би спровели такву идеју у дјело.

Регион 29.11.2014 | 18:48
Треба формирати балканску унију

"И данас постоје сви разлози за заједничку конфедерацију или балканску унију, али нема државника са визијом", сматра Медојевић.

Он је додао да је СФРЈ могла да опстане да је било политичке воље.

"Сваког 29. новембра сјетим се Југославије и све сам убјеђенији да је могла да опстане да смо били бољи", саопштио је Медојевић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ББ

30.11.2014 08:02

У праву си кад казес да није било политицке воље. Сви су хтјели на цело дрзаве а предсједник мозе бити само један у једној дрзави, али то се Балканцима никако није могло доказати. Данас кад имамо толико недузних зртава не вјерујем ни у једну Балканску Унију јер ни за њу никад неце бити политицке воље

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

30.11.2014 10:52

Несто ми се не јављају они који жале за YУ, а славе ЗАВНОБИХ као дан државности БХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.11.2014 12:50

Југославија је била пред економским колапсом са Титом или без њега. Било је добро када су добијали безплатно нафту од "несвстаних" арапских земаља све док је нису почели продавати. Коме више шупље приче. Зна се шта је Анте Марковић требао да уради да би спасио економију.Одавно смо се требали разићи али на миран начин, ипак овдје је то не могуће! Какви савези и остало филозофирање ко хоће нека прави! Био сам и ја Титов пионир са црвеном марамом, пјевао у хору и ишао на слет али сам закључио да је то све заблуда. Изгледа да неки још нису

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБиХ Борац

01.12.2014 15:47

У много чему си управу ВРС РВИ, али ако је Југа била пред колапсом и дужна око 16. милијарди, шта рећи сада када свака република (бивша) ИМА ДУГ ТРИ ПУТА ВЕЋИ ОД ЈУГЕ,РАЈА ИЗГИНУЛА, ИНВАЛИДИ, А НЕЗАПСЛЕНОСТ, БУДУЋНОСТ, НАС НАШЕ ДЈЕЦЕ НЕ ВИДИ СЕ НИ НА КРАЈУ ТУНЕЛА.

ОДГОВОРИТЕ