Treba formirati balkansku uniju

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da se zalaže za formiranje balkanske unije, ali konstatuje da, nažalost, u regionu nema državnika koji bi sproveli takvu ideju u djelo.

Region 29.11.2014 | 18:48
Treba formirati balkansku uniju

"I danas postoje svi razlozi za zajedničku konfederaciju ili balkansku uniju, ali nema državnika sa vizijom", smatra Medojević.

On je dodao da je SFRJ mogla da opstane da je bilo političke volje.

"Svakog 29. novembra sjetim se Jugoslavije i sve sam ubjeđeniji da je mogla da opstane da smo bili bolji", saopštio je Medojević.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

BB

30.11.2014 08:02

U pravu si kad kazes da nije bilo politicke volje. Svi su htjeli na celo drzave a predsjednik moze biti samo jedan u jednoj drzavi, ali to se Balkancima nikako nije moglo dokazati. Danas kad imamo toliko neduznih zrtava ne vjerujem ni u jednu Balkansku Uniju jer ni za nju nikad nece biti politicke volje

ODGOVORITE
Name

rodjo

30.11.2014 10:52

Nesto mi se ne javljaju oni koji žale za YU, a slave ZAVNOBIH kao dan državnosti BH.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.11.2014 12:50

Jugoslavija je bila pred ekonomskim kolapsom sa Titom ili bez njega. Bilo je dobro kada su dobijali bezplatno naftu od "nesvstanih" arapskih zemalja sve dok je nisu počeli prodavati. Kome više šuplje priče. Zna se šta je Ante Marković trebao da uradi da bi spasio ekonomiju.Odavno smo se trebali razići ali na miran način, ipak ovdje je to ne moguće! Kakvi savezi i ostalo filozofiranje ko hoće neka pravi! Bio sam i ja Titov pionir sa crvenom maramom, pjevao u horu i išao na slet ali sam zaključio da je to sve zabluda. Izgleda da neki još nisu

ODGOVORITE
Name

ABiH Borac

01.12.2014 15:47

U mnogo čemu si upravu VRS RVI, ali ako je Juga bila pred kolapsom i dužna oko 16. milijardi, šta reći sada kada svaka republika (bivša) IMA DUG TRI PUTA VEĆI OD JUGE,RAJA IZGINULA, INVALIDI, A NEZAPSLENOST, BUDUĆNOST, NAS NAŠE DJECE NE VIDI SE NI NA KRAJU TUNELA.

ODGOVORITE