Дуле: Звезда к'о да није у Србији! Не дијелимо муке!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић одржао је још једно у низу занимљивих обраћања јавности, а повод је био вечити дерби чији је домаћин Црвена звезда Телеком и који се игра у недељу од 19 часова у хали Пионир у 10. колу АБА лиге.

Кошарка 30.11.2014 | 00:00
Дуле: Звезда к'о да није у Србији! Не дијелимо муке!

"У недељу наступају две екипе које су на различитим позицијама, и то не само због различитих нивоа европских такмичења. Морам да честитам Звезди на свему што је направила на терену и ван њега, нема спонзора који дође у земљу, а да им не уђе у спонзорски пул. Они као да нису из Србије, не деле муке са српским народом и на томе им честитам и желим да што дуже потраје", рекао је Вујошевић и додао:

"Нисмо у равноправној ситуацији, резултати Партизана који су били на врхунском нивоу нису испраћени упркос свим обећањима (нова сала, спонзори...). Боримо се за изгубљене ствари, али то и јесте аристократски. Са том филозофијом ћемо и изаћи у недељу на терен. Када дође утакмица оваквог нивоа и степена страсти, није лако пренети улогу фаворита са папира на паркет. Ако изађемо и пружимо свој максимум, ја ћу бити задовољан".

Он је и похвалио црвено-беле због начина на који представљају град и земљу у елитном такмичењу.

"Постоје видне разлике у ономе шта се дешавало овог лета у ова два клуба. Звезда је одустајањем Цибоне добила место у Евролиги, што у овим условима носи битне факторе да клуб добро функционише. Црвена звезда је задржала онај део тима који је желела да издржи, довела је добра појачања, пре свега Вилијамса. Марјановић је уз њега постао оно што се од њега очекивало још док је играо за Хемофарм, направљена је добра атлетска екипа, група која заједно функционише, добро представља град и земљу у Евролиги, а изграњем најјачих утакмица на континенту стиче искуство", рекао је стратег Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар