Dule: Zvezda k'o da nije u Srbiji! Ne dijelimo muke!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević održao je još jedno u nizu zanimljivih obraćanja javnosti, a povod je bio večiti derbi čiji je domaćin Crvena zvezda Telekom i koji se igra u nedelju od 19 časova u hali Pionir u 10. kolu ABA lige.

Košarka 30.11.2014 | 00:00
Dule: Zvezda k'o da nije u Srbiji! Ne dijelimo muke!

"U nedelju nastupaju dve ekipe koje su na različitim pozicijama, i to ne samo zbog različitih nivoa evropskih takmičenja. Moram da čestitam Zvezdi na svemu što je napravila na terenu i van njega, nema sponzora koji dođe u zemlju, a da im ne uđe u sponzorski pul. Oni kao da nisu iz Srbije, ne dele muke sa srpskim narodom i na tome im čestitam i želim da što duže potraje", rekao je Vujošević i dodao:

"Nismo u ravnopravnoj situaciji, rezultati Partizana koji su bili na vrhunskom nivou nisu ispraćeni uprkos svim obećanjima (nova sala, sponzori...). Borimo se za izgubljene stvari, ali to i jeste aristokratski. Sa tom filozofijom ćemo i izaći u nedelju na teren. Kada dođe utakmica ovakvog nivoa i stepena strasti, nije lako preneti ulogu favorita sa papira na parket. Ako izađemo i pružimo svoj maksimum, ja ću biti zadovoljan".

On je i pohvalio crveno-bele zbog načina na koji predstavljaju grad i zemlju u elitnom takmičenju.

"Postoje vidne razlike u onome šta se dešavalo ovog leta u ova dva kluba. Zvezda je odustajanjem Cibone dobila mesto u Evroligi, što u ovim uslovima nosi bitne faktore da klub dobro funkcioniše. Crvena zvezda je zadržala onaj deo tima koji je želela da izdrži, dovela je dobra pojačanja, pre svega Vilijamsa. Marjanović je uz njega postao ono što se od njega očekivalo još dok je igrao za Hemofarm, napravljena je dobra atletska ekipa, grupa koja zajedno funkcioniše, dobro predstavlja grad i zemlju u Evroligi, a izgranjem najjačih utakmica na kontinentu stiče iskustvo", rekao je strateg Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar