Несавјесним возачима одузимање кола

Несавесним возачима би у одређеним драстичним случајевима кршења закона могло да трајно буде одузето возило, најавили су из полиције.

Србија 25.11.2014 | 14:32
Несавјесним возачима одузимање кола

Министарство унутрашњих послова Србије је представило предлоге измена Закона о саобраћају усмерене ка већој безбедности на друмовима којима је предвиђена оштрија казнена политика у неким случајевима.Предложене измене тог закона, које ће се ускоро наћи у парламенту, представио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, нагласивши да је њихов цилљ спасавање живота свих учесника у саобраћају.Стефановић је истакао и да се предложеним изменама пооштрава казнена политика, истакавши да ће се истовремено појачано радити на превенцији и едукацији.

Након учесталих несрећа у којима живот губе углавном млади људи, формирана је Радна група за хитну измену Закона о безбедности у саобраћају, на чијем је челу потпредседница владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић.Како је објављено, предлози би требало да буду готови наредне недеље, а најављено је да ће се забрана управљања возилима од 23 до пет ујутру проширити са оних које имају пробне возачке дозволе на сва лица старости до 21 године, као и ограничење снага возила којима могу да управљају.Најављена је нулта толеранција за алкохол за возаче до 21 године, веће казне за вожњу малолетних лица без одговарајућих средстава обезбеђења.

"У многим земљама света постоје ограничња за улазак младих до 21 године у клубове и то није без разлога. Београд се рекламира као један од 'најлуђих' градова за провод у Европи, док у исто време у Загребу, Љубљани, Бечу, Цириху... после 22 сата скоро да нема никог на улицама", напоменуо је помоћник министра саобраћаја Саша Стојановић.Он је додао да млади у Београду излазе тек у 23 сата када на улицама има много алкохола и дроге."Потребна је најшира акција по питању едукације и да ту веома важну улогу има породица, предшколске и школске установе", рекао је он.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПД

25.11.2014 13:56

Стварно треба нешто учинити ово је ненормално шта се дешава треба увести нове законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

батан

25.11.2014 17:32

Предлажем да се донесе закон којим ће се забранити да возач мот.возила може имати било који промил алкохола,дакле НУЛА ПРОМИЛА.Ако се затекне лице под утицајем алкохола макар са 0,5 одузети му трајно возило и возачку дозволу без права да више полаже возачки за категорију са којом је починио прекршај. То са јачином возила ,кубикажом,је бесмислено јер неко ко је пијан или дрогиран може и са трабантом да направи тешку незгоду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

револутион

25.11.2014 18:07

Од те ујдурме нема селамета.. Поново це полиција да подигне праг митологије и опет це се десавти исте ствари....ако је казна 100 000 , мито је 10 000...ако је казна 20 000 митологија је 2 000.....За десет посто као да се ниста није десило....Досусе понеко це да надрља... Написите ви лепо нов закон, заправо вец имате један који је написан али одбацен него је полиција писала закон,они су као струцни.... Дизање казни пуни будзет а не смањује број мртвих на друмовима.

ОДГОВОРИТЕ