Будући односи зависе од става Турске

Министар у Влади Србије за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да будући односи између Србије и Турске, након што је у Истанбулу убијен Звездин навијач, зависе од реаговања Турске истакавши да очекује да се та земља понаша онако како би се Србија понашала у том случају.

Србија 24.11.2014 | 14:39
Будући односи зависе од става Турске

„Ја знам да ово није урадила турска држава него људи којих би свака држава, па и Турска морала да се одрекне и да их се стиди и најстроже казни. Уколико Турска не покаже жељу да се тако нешто деси, онда можемо да говоримо о томе да морамо добро да размислимо о односима са Турском или сваком другом државом која би се тако понела према таквом злочину“, рекао је Вулин.

„То није догађај, то је злочин и ништа друго“, истакао је Вулин у Скупштини Србије.

Подсетивши да су се и у Србији дешавале такве ствари и да је држава веома одлучно реаговала и да су починиоци можда чак и строже били кажњени него што би били да није било елеманата „иностраности“, Вулин је новинарима рекао да такву реакцију очекује и од Турске.

Вулин каже и да би Турска држава морала да се одреди, не декларативно него јасно користећи сопствене законе да се разрачуна са људима који се тако понашају.

„Ја морам да вам кажем да сам био згађен, не само изјавом тренера већ и сад сте могли да видите да исти ти навијачи носе транспаренте „Ко је следећи“, рекао је Вулин.Истакао је да то не би смело да се дешава, те да се то у Србији не би догодило."То моја држава не би дозволила. Очекујем да се Турска баш тако понаша“, нагласио је министар.

Коментари / 0

Оставите коментар